Ελλάδα

Πέντε απίθανα μυστικά για να απολαύσετε όσο δεν φαντάζεστε τον καφέ σας

pente-apithana-mustika-gia-ti-megisti-apolausi-tou-kafe_4.w_lΚι όμως, παίζει ρόλο ακόμα και το χρώμα της κούπας! Ειδικοί της εστίασης αλλά και έρευνες από την Οξφόρδη φέρνουν στο…πιατάκι του καφέ σας ότι χρειάζεστε να μάθετε

Εχει υπολογοστεί ότι καταβαλώνουμε περισσότερες από 2,25 δισεκατομμύρια κούπες καφέ καθημερινά.

 Στο πόσο απολαμβάνουμε τον καθημερινό μας καφέ μπορεί να παίζει ρόλο το …χρώμα της κούπας; Βεβαίως. Πρόσφατη μελέτη του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης αποκαλύπτει ότι το αν η κούπα είναι άσπρη ή κόκκινη επιδρά στο βαθμό που απολαμβάνουμε την καθημερινή μας συνήθεια, καθώς μπορεί να επηρεάσει το άρωμα που αναδύει. 

  Πως, λοιπόν, μπορούμε να κάνουμε την απόλαυση του καφέ μεγαλύτερη; Ειδικοί της βρετανικής επιχείρησης Taylors of Harrogate (που φημίζεται για τον υψηλότερης ποιότητας καφέ και τσάι) δίνουν, μεταξύ άλλων, μερικά ενδιαφέροντα και χρήσιμα tips στην Daily Mail.

Ως εκ τούτου για να κάνετε μεγαλύτερη την απόλαυση του καφέ: 

1. Διαλέξτε λευκή κούπα για να πιείτε τον καφέ σας. Η μελέτη του προαναφερθέντος Πανεπιστημίου απέδειξε ότι το άσπρο χρώμα της κούπας έχει τη μικρότερη δυνατή επίδραση στο άρωμα του καφέ. 

2.. Σε κάθε περίπτωση, η ζάχαρη και το γάλα μειώνουν το άρωμα του καφέ. Αν, όμως, επιμένετε να προσθέτετε γάλα, χρησιμοποιείστε low-fat, διότι το πλήρες γάλα μπορεί να μειώσει σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό το άρωμα του καφέ. 

3.. Στην παρασκευή του καφέ χρησιμοποιείστε, αν έχετε τη δυνατότητα, κόκκους από την Κολομβία.

4. Ανεξάρτητα από το πως φτιάχνετε τον καφέ – και με εξαίρεση τον εσπρέσσο – η θερμοκρασία του θα πρέπει να είναι μεταξύ  88°C and 94°C

5. Σε συνέχεια του παραπάνω tip, αν χρησιμοποείτε βραστήρα, καλύτερα να τον κλείσετε λίγο πριν αρχίσει να βράζει το νερό. 

thetoc.gr

περισσότερα
Back to top button