Ελλάδα

Μαρμελάδα μανταρίνι

marmelada-mandarini_0a9cb2eab67acf50b2932428d9128f81Υλικά

  • 1 κιλό μανταρίνια
  • 1 λεμόνι
  • 2 λίτρα νερό
  • 1 κιλό ζάχαρη

 

 

Εκτέλεση

  1. Μία μέρα πριν: Πλένετε καλά τα εσπεριδοειδή και τα κόβετε στα οκτώ. Αφαιρείτε τα σκληρά μέρη και τα κουκούτσια τους και τα βάζετε σε μπολ. Τα σκεπάζετε με νερό και τα αφήνετε στην άκρη. Ψιλοκόψτε τη σάρκα από τα μανταρίνια και το λεμόνι, τα ρίχνετε σε κατσαρόλα, προσθέτετε το υπόλοιπο νερό και τα αφήνετε κι αυτά για μια μέρα να μουλιάζουν.

  2. Την επόμενη μέρα: Βάζετε την κατσαρόλα με τα φρούτα και το νερό να ζεσταίνεται σε μέτρια φωτιά. Ρίχνετε μέσα και το νερό των κουκουτσιών στραγγισμένο. Τα κουκούτσια και τα σκληρά μέρη των μανταρινιών τα τυλίγετε σε τουλπανάκι και τα βάζετε κι αυτά στην κατσαρόλα.

  3. Βράζετε τα φρούτα για 40΄- 45΄σε μέτρια φωτιά και προσθέτετε τη ζάχαρη. Ανακατεύετε να διαλυθεί και στη συνέχεια δυναμώνετε τη θερμοκρασία. Συνεχίζετε το βράσιμο για 1 ώρα και 20΄περίπου, ώσπου να πήξει η μαρμελάδα. Ανακατεύετε κάθε τόσο με ξύλινη κουτάλα, για να μην κολλήσει η μαρμελάδα στον πάτο της κατσαρόλας.

  4. Κατεβάζετε από το μάτι την κατσαρόλα. Αφαιρείτε τυχόν αφρό από την επιφάνεια με ένα κουτάλι και το τουλπανάκι με τα κουκούτσια. Όταν κρυώσει καλά η μαρμελάδα, μοιράζετε σε αποστειρωμένα βαζάκια. Τη φυλάτε στο ψυγείο για αρκετούς μήνες.

icookgreek.com

περισσότερα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button