Ελλάδα

Υδατοδρόμια: Η μάχη με την γραφειοκρατία συνεχίζεται…

ydatodromio_aftodioikisi.gr_-620x320

Ο γραφειοκρατικός Γολγοθάς των εταιριών που προσπαθούν να στήσουν υδατοδρόμια στην Ελλάδα ώστε στη συνέχεια να αποκτήσουμε αεροπορική συγκοινωνία με υδροπλάνα συνεχίζεται αν και κρατά τρία χρόνια τώρα.

Το τελευταίο επεισόδιο λέει πως υπεγράφη η έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων για τη δημιουργία υδατοδρομίου στον λιμένα Σκοπέλου, φέρνοντας πιο κοντά τη προσπάθεια της εταιρείας Hellenic Seaplanes για τη δημιουργία του βιώσιμου δικτύου υδατοδρομίων στις Σποράδες, Βόλο και Σκύρο.

Σύμφωνα με το επιχειρηματικό σχεδιασμό του δικτύου υδατοδρομίων της Hellenic Seaplanes SA, τα υδατοδρόμια Σποράδων και Σκύρου λόγο της κεντρικής τους θέσης θα έχουν διασύνδεση με τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, με Βόρεια Ελλάδα, με Κυκλάδες, με Βόλο, και με το Μητροπολιτικό υδατοδρόμιο της Θεσσαλονίκης.

Ωστόσο όλα αυτά ο προς το παρόν βρίσκονται στη σφαίρα του φανταστικού. Η πραγματικότητα λέει πως ούτε φέτος, τρίτο καλοκαίρι από τότε που ξεκίνησε η προσπάθεια, δεν θα δούμε υδροπλάνα στα ελληνικά νησιά και κανείς δεν στοιχηματίζει ότι θα τα δούμε του χρόνου.

Η νέα κυβέρνηση παρ’ όλο που δηλώνει πως υποστηρίζει την προσπάθεια, στην πραγματικότητα δεν κάνει τίποτε περισσότερο από την προηγούμενη.

 

Omorfa Taxidia

 

 

περισσότερα
Back to top button