Άργος ΟρεστικόΚαστοριά

Το Αεροδρόμιο της Καστοριάς «Αριστοτέλης» εκπέμπει SOS

aerodromioaristotelisΤο Διεθνές Αεροδρόμιο Καστοριάς «Αριστοτέλης» λειτουργεί ως αεροδρόμιο Πολιτικής Αεροπορίας απο τον Μάρτιο 1971, σε απόσταση 500μ απο την πόλη του Άργους Ορεστικού και 12χλμ απο την πόλη της Καστοριάς.

Διαθέτει έναν επιβατικό αεροσταθμό, δύο θέσεις στάθμευσης αεροσκαφών μεγέθους Β737 καθώς και χώρο για τη στάθμευση ελαφρών αεροσκαφών επιφάνειας 2000 τμ.

aerodromio

 

Το αεροδρόμιο «Αριστοτέλης» ενώνει την Καστοριά με τη Αθήνα με συχνά δρομολόγια σε οικονομικές τιμές, που εκτελούνται  από την Astra airlines.

Astra Airlines

 

Πώς έχει μεταβληθεί η κίνηση των επιβατών του Αεροδρομίου «Αριστοτέλης» τα τελευταία χρόνια; Πόσοι συμπολίτες μας ταξιδεύουν αεροπορικώς ετησίως από και προς την Αθήνα;

 

Όπως θα δείτε στα επίσημα στατιστικά στοιχεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, η επιβατική κίνηση το διάστημα 1994- 2014 έχει μειωθεί αισθητά πολύ.

aristotelis

                                                                  Οι αφίξεις και οι αναχωρήσεις τείνουν να αυξάνονται ευτυχώς τα τελευταία χρόνια

 

aristotelis1

 

 

Τα στοιχεία των πτήσεων εξωτερικού είναι ακόμα πιο απογοητευτικά:

 

aristotelisekswteriko

Αν λάβουμε σοβαρά υπόψη το γεγονός πως ο τουρισμός είναι βασικός πυλώνας ανάπτυξης της περιοχής μας, τα μέτρα και οι παρεμβάσεις των αρμόδιων φορέων κρίνονται πιο αναγκαίες από ποτε…

aboutkastoria.gr

περισσότερα
Back to top button