Καστοριά

Τοποθετήθηκε απαγορευτική πινακίδα για τη διέλευση τουριστικών λεωφορείων και φορτηγών στο μονόδρομο της Μαυριώτισσας

pinakida_mavriotissaΤοποθετήθηκε τελικά προειδοποιητική /απαγορευτική πινακίδα για τη διέλευση τουριστικών λεωφορείων και φορτηγών και η εξαίρεσή τους από την <υποχρεωτική πορεία εμπρός> προς τον μονόδρομο από την Μαυριώτισσα προς την βόρεια πλευρά της πόλης.

Θέμα που είχε αναδείξει η κ. Βιβή Φαρσαλιώτου-Ιατρού, η οποία γράφει σε ανάρτησή της στο Facebook:

«Νάτο λοιπόν και αυτό:
Η προειδοποιητική /απαγορευτική πινακίδα για τη διέλευση τουριστικών λεωφορείων και φορτηγών και η εξαίρεσή τους από την <υποχρεωτική πορεία εμπρός> προς τον μονόδρομο από την Μαυριώτισσα προς την βόρεια πλευρά της πόλης, είναι γεγονός!

Ενα ουσιαστικό βοήθημα σε κάθε ξένο μεγάλο όχημα που βρίσκεται στον γύρο της Λίμνης μας και δεν γνωρίζει τις ιδιαιτερότητές του. (παρεμπιπτόντως, να σημειώσω ότι, το γεγονός της Εικόνας μου, συνέβη λίγο μετά τις 4 το απόγευμα της 26ης Δεκεμβρίου, 2015 και (φυσικά) έχει καταγραφεί και σε βίντεο. Δεν ξέρω πόσες γρατσουνιές χρεώθηκε ο άτυχος Οδηγός του, ξέρω όμως πόσα χτυποκάρδια πέρασε και αυτός, και οι επιβάτες του και ο Τροχονόμος που τον βοήθησε).

leoforeio

Χωρίς να είμαι υποχρεωμένη, εκφράζω δημόσια ένα <μπράβο> και ένα <ευχαριστώ> προς τον Δήμο Καστοριάς, εκ μέρους μου και για όλους όσοι θα διευκολυνθούν από την αποκατάσταση αυτής της παράλειψης, κι ας μην το αντιληφθούν ποτέ…

Θα < παρακαλέσω > δε, να διευθετηθεί άμεσα και το ζήτημα των υπόλοιπων σημάτων, (όπως πολύ αναλυτικά έχω επισημάνει στο άρθρο μου), χωρίς αγκυλώσεις και χωρίς προσκόμματα . Κατ’ αρχήν, Κύριοι, είναι ο Νόμος. Κατά συνέχεια οι παραβάτες. Και κατά το τέλος, η τιμωρία. Αυτή είναι η σειρά σε μια Δημοκρατία. Ακόμα και στη ζούγκλα.

Και, τότε μόνον, θα έχετε κάνει εσείς το καθήκον σας και οι ευθύνες για τον έλεγχο των νόμων, θα ανήκουν αποκλειστικά στην Τροχαία. Της οποίας ως τώρα (και ως τότε) θα είμαστε αρωγοί…

Για τον λόγο αυτό, θα κρατήσω την ίδια φωτο στο εξώφυλλό μου μέχρι το τέλος… (το τραγελαφικό της υπόθεσης είναι ότι όλες οι πινακίδες που υπάρχουν -όλες μουτζουρωμένες- προειδοποιούν για <καταπτώσεις> (λες και μπορεί να είναι και <αναπτώσεις> βράχων) και απαγορεύουν τη στάθμευση! Δόξα τον Θεό, χρόνια τώρα, όλα τα ΙΧ κάτω απ’ τα βράχια… σταθμεύουν και παρόλες τις …δυνάμεις που ασκούνται, πέτρα δεν κουνήθηκε ίσαμε τώρα…!!!!!! )

ΥΓ. Για ακόμη μια φορά θα σταθώ , σ’ όλους εκείνους που στέκονται δίπλα μου, και δημόσια και ιδιωτικά, και θα στηριχτώ, για άλλη μια φορά στην εμπιστοσύνη και στον καλό τους λόγο, για να προσπαθήσουμε μαζί, σιγά-σιγά, να φτιάξουμε λίγο καλύτερο τον Κόσμο μας. Από την καρδιά μου, ευχαριστώ την Εφημερίδα ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ , το About Kastoria, το Fouit Kastoria κι όλα τα τοπικά blogs για τη συμπαράστασή και την στήριξή τους. Η προσπάθεια για την Καλύτερη Πόλη είναι κοινή.

Βιβή.»

aboutkastoria.gr

περισσότερα
Back to top button