ΕκδηλώσειςΚαστοριά

Οι δράσεις για τις εναλλακτικές μορφές διδασκαλίας και μάθησης της ΕΜΕ Καστοριάς (φωτογραφίες)

Η Δ.Ε. του Παραρτήματος της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (ΕΜΕ) Καστοριάς, διοργάνωσε δράσεις με στόχο την επαφή των μαθητών και των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με εναλλακτικές μορφές διδασκαλίας και μάθησης, την Πέμπτη 30-11-2017 και Παρασκευή 1-12-2017.

Εισηγητής αυτών των εναλλακτικών μορφών διδασκαλίας, ήταν ο κ. Σώτος Βοσκαρίδης, Επίκουρος Καθηγητής στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν κυρίως την τηλεϊατρική, την τηλερομποτική, τα ενσύρματα και ασύρματα δίκτυα τηλεπικοινωνιών, τις δορυφορικές τηλεπικοινωνίες και τους διανεμημένους αισθητήρες. Μεράκι του, η ανάπτυξη εναλλακτικών μεθόδων διδασκαλίας που θα βασίζονται στις γελοιογραφίες, στις αστείες ιστορίες, στο παιχνίδι, στο θέατρο, στη μουσική.  Ταυτόχρονα είναι πρόεδρος της Γελοιογραφικής Ανανέωσης (ΓΕΛ.Α), δηλαδή των Κυπρίων Γελοιογράφων και υπογράφει τα σκίτσα του με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο BOSS.

Η δράση υλοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του ωρολογίου προγράμματος σε σχολεία της Καστοριάς. Συγκεκριμένα, την Πέμπτη στο 3ο, 4ο και 5ο Δημοτικό καθώς και στο 4ο Γυμνάσιο. Την Παρασκευή η δράση συνεχίστηκε στο ΕΠΑ.Λ Καστοριάς και στο 3ο Λύκειο Καστοριάς με συμμετέχοντες μαθητές και από τα τρία Λύκεια της πόλης. Στόχος των επισκέψεων αυτών ήταν η παρουσίαση εναλλακτικών μεθόδων διδασκαλίας και μάθησης, βασισμένων στο παιχνίδι, τις γελοιογραφίες, τις αστείες ιστορίες, το θέατρο, τη μουσική. Το απόγευμα της Παρασκευής, πραγματοποιήθηκε ημερίδα στο μεγάλο αμφιθέατρο του Α.ΤΕΙ Καστοριάς με θέμα: «Εναλλακτικές Μέθοδοι Διδασκαλίας και Μάθησης με γελοιογραφίες, αστείες ιστορίες, παιχνίδια, θέατρο, μουσική κλπ.»  και «Εφαρμογές Τηλεϊατρικής: Τηλε-υπερηχογραφική εξέταση με τη χρήση τηλερομποτικής μέσω δορυφόρου».

Η Δ.Ε. του Παραρτήματος της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (ΕΜΕ) Καστοριάς, θα ήθελε να ευχαριστήσει το Α.ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς και τις Σχολικές Συμβούλους Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς για τη σημαντική τους βοήθεια.

Τέλος, θα θέλαμε ιδιαιτέρως να ευχαριστήσουμε τους μαθητές, τους φοιτητές της πόλης μας, τους γονείς και τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς που μας τίμησαν με την παρουσία τους και με τη δική τους συνεισφορά διευκόλυναν τη δράση μας.

Για το Δ. Σ. του Παραρτήματος Ε.Μ.Ε Καστοριάς

Η Πρόεδρος του Παραρτήματος                                     Ο Γενικός Γραμματέας

Μαρία  Ρουσούλη                                                       Σπύρος Δήμου

 

περισσότερα
Back to top button