Ελλάδα

Νηστίσιμες κρέπες με φρούτα και σιρόπι σοκολάτας

Υλικά συνταγής

  • Για τις κρέπες
  • 3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 φλιτζάνια νερό
  • 4 κουταλιές σούπας ζάχαρη
  • λίγο αλάτι
  • 5 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 6 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη λιωμένη
  • Για τη γέμιση
  • φράουλες κομμένες σε φέτες
  • 2 μπανάνες κομμένες σε ροδέλες
  • κουβερτούρα λιωμένη σε μπεν μαρί
  • μαργαρίνη για το ψήσιμο

 

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι με το νερό, την ζάχαρη, το αλάτι και το μπέκιν. Ανακατεύετε μέχρι να αποκτήσετε έναν αραιό χυλό.
  2. Σε ένα μικρό τηγάνι βάζετε 1 κουταλάκι του γλυκού μαργαρίνη και μόλις κάψει ρίχνετε μια μικρή ποσότητα της ζύμης λιγότερο από μια κουτάλα και την απλώνετε να πάει παντού στο τηγάνι. Ψήνετε για 1′-2′ από τη μία πλευρά και τη γυρίζετε από την άλλη. Συνεχίζετε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσει ο χυλός.
  3. Γεμίζετε τις κρέπες με φέτες φράουλας και μπανάνας, περιχύνετε με τη λιωμένη κουβερτούρα, κλείνετε την κρέπα και σερβίρετε.

icookgreek.com

περισσότερα
Back to top button