Ελλάδα

Νέα 48ωρα λουκέτα σε μπαρ στη Θεσσαλονίκη και σε εταιρεία στη Χαλκιδική

louketoΣε καθημερινό φαινόμενο εξελίσσεται τις τελευταίες μέρες το σφράγισμα καταστημάτων που δεν κόβουν αποδείξεις, και καθώς το οικονομικό επιτελείο προσπαθεί να συλλέξει έσοδα πατάσσοντας τη φοροδιαφυγή.

Σύμφωνα με πηγές από την Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων μπήκε 48ωρο λουκέτο σε παραλιακό μπαρ που βρίσκεται στον παραλιακό δρόμο Θεσσαλονίκης προς το αεροδρόμιο, καθώς έπειτα από σχετικό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν κοπεί 12 αποδείξεις.

Επίσης, σε έλεγχο σε εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής διαπιστώθηκε ότι δεν είχε κοπεί καμία απόδειξη στη διάρκεια των τελευταίων 3 ημερών. Η συγκεκριμένη επιχείρηση θα σφραγιστεί από αύριο και για 48 ώρες, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες θα ενταθούν οι έλεγχοι στις επιχειρήσεις ενοικιάσεων αυτοκινήτων.

Αναφορικά με το πρόσφατο συμβάν στη Λίνδο της Ρόδου, όπου μετά από πολλά παράπονα τουριστών για μη χορήγηση αποδείξεων από τους ιδιοκτήτες των γαϊδουριών και υπερβολικές χρεώσεις μέχρι και 15 ευρώ, πηγές της ΓΓΔΕ αναφέρουν ότι μετά από σχετικό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι ο Σύλλογος που έχει την σχετική εκμετάλλευση δεν έχει προχωρήσει καν σε έναρξη εργασιών στην Εφορία.

Έως και έναν μήνα θα κλείνουν καταστήματα και επιχειρήσεις, σε περίπτωση άσκησης βίας από φορολογούμενους κατά των ελεγκτών ενώ 48ωρο λουκέτο άμεσα εφαρμόσιμο προβλέπεται όταν διαπιστώνεται σε χρήση POS να στέλνουν τα χρήματα κατευθείαν στο εξωτερικό ή να μην είναι συνδεδεμένα με τις ταμειακές μηχανές και έτσι οι επιτηδευματίες  να αποκρύπτουν τον τζίρο από την Εφορία.

Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής, εξήγησε ότι το μέτρο προβλέπει δύο κατηγορίες παραβάσεων για τις οποίες προβλέπονται διαφορετικές ποινές. Η μια ομάδα παραβάσεων αφορά την παρεμπόδιση ελέγχου με άσκηση βίας ή απειλές ή την καθ’ υποτροπήν παράβαση, με ποινή το κλείσιμο για μέχρι 30 ημέρες κατόπιν διαδικασίας η οποία διαρκεί 20 με 25 ημέρες λόγω της δυνατότητας που έχει ο παραβάτης να παράσχει εξηγήσεις προς την ΓΓΔΕ.

newpost.gr

περισσότερα
Back to top button