ΚαστοριάΚόσμος

Αυτό είναι ένα από τα ακριβότερα βιβλία του κόσμου! (της Νάνσυς Χατζή)

Πρόκειται για το βιβλίο της γνωστής μητέρας του Χάρυ Πότερ, Τζ.Κ.Ρόουλινγκ «Οι ιστορίες του Μπίντλ του Βάρδου». Η συγγραφέας έφτιαξε, επτά πρωτότυπα αντίγραφα καθένα από τα οποία είναι γραμμένο και εικονογραφημένο από το ίδιο το χέρι της συγγραφέως. Τα βιβλία αποτελούνταν από 157 σελίδες.
Αρχικά η συγγραφέας τα έφτιαξε και τα χάρισε σε φίλους της για προσωπική τους χρήση μια που θεώρησε ότι ήταν κοντά της από την αρχική σύλληψη της ιδέας του μικρού μάγου αλλά το 2007 ένα από τα επτά δόθηκε σε δημοπρασία. Την προώθηση του βιβλίου ανέλαβε η σελίδα του Άμαζον σε συνεργασία με γνωστό οίκο δημοπρασιών του Λονδίνου. Η τιμή πώλησης του έφτασε τα ένα εκατομμύριο εννιακόσιες πενήντα λίρες κοντά δηλαδή στα 3,8 εκατομμύρια δολάρια κάνοντάς το, το πιο ακριβοπληρωμένο χειρόγραφο που πουλήθηκε ποτέ.
Το ευχάριστο ήταν ότι τα χρήματα από τη δημοπράτηση του συγκεκριμένου βιβλίου-χειρογράφου δόθηκαν για μια μεγάλη φιλανθρωπική εκστρατεία, για να βοηθήθούν παιδιά. Στις πρώτες σελίδες του βιβλίου η συγγραφέας γράφει σχετικά: «Έξι από αυτά τα βιβλία έχουν δοθεί σε αυτούς που ήταν στενά δεμένοι με τα βιβλία του Χάρρυ Πότερ τα τελευταία 17 χρόνια. Το έβδομο αντίγραφο θα δοθεί σε δημοπρασία. Οι διαδικασίες για να βοηθηθούν παιδιά που είναι απελπισμένα και χρειάζονται φωνή. Έτσι σε όποιον τώρα ανήκει το βιβλίο, σε ευχαριστώ- και ας έχεις καλή τύχη».

♦ Το βιβλίο κυκλοφορεί και στην Ελλάδα με τον ίδιο τίτλο από τις εκδόσεις Ψυχογιός και περιέχει πέντε παραμύθια το καθένα με τους δικούς του ήρωες. Τα κέρδη από τις πωλήσεις του βιβλίου δίνονται ως δωρεά στον φιλανθρωπικό οργανισμό –Children’s High Level Group-.

vivlioparousiasi.gr

Μπορείτε να ξεφυλλίσετε το βιβλίο ΕΔΩ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

περισσότερα
Back to top button