Ελλάδα

Απεργία των εργαζομένων στα αεροδρόμια (όχι ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας) την άλλη εβδομάδα

13412898_1045778755499904_5982078450140283183_n

Προβλήματα στα περιφερειακά αεροδρόμια αναμένεται να προκαλέσει η πενθήμερη απεργία που έχει εξαγγείλει από την ερχόμενη Δευτέρα 20 Ιουνίου έως την Παρασκευή 24 Ιουνίου η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ).
Η ΟΣΥΠΑ διαμαρτύρεται για την πρόσφατη ψήφιση από τη Βουλή της παραχώρησης των περιφερειακών αεροδρομίων και την αναδιοργάνωση της ΥΠΑ.
Μεταξύ άλλων η ΟΣΥΠΑ καταγγέλλει ότι τα αεροδρόμια ξεπουλήθηκαν “αμαχητί σε γερμανική κατοχή” όπως αναφέρει η σχετική της ανακοίνωση.
Στο μεταξύ και οι Γερμανοί “ξεπουλούν” δικά τους αεροδρόμια και μάλιστα σε Κινέζους. Την προηγούμενη εβδομάδα η τοπική κυβέρνηση του κρατιδίου της Ρηνανίας πούλησε στην εταιρεία κινεζικών συμφερόντων Shanghai Yiqian Trading Company, το 82.5% των μετοχών του περιφερειακού αεροδρομίου της Φρανκφούρτης, Χάαν, το οποίο εξυπηρετεί κυρίως εταιρείες χαμηλού κόστους.
Το τίμημα αναφέρεται ως σχετικά μικρο (διψήφιο νούμερο εκατομμυρίων) ωστόσο η τοπική κυβέρνηση θέλει την ανάπτυξη του αεροδρομίου και την προσέλκυση νέων αεροπορικών εταιριών αλλά και εμπορευματικών μεταφορών από και προς την Κίνα.

 

Omorfa Taxidia

 

 

 

περισσότερα
Back to top button