Καστοριά

Αντιπαράθεση Σαββόπουλου – Κώττα για το φυσικό αέριο

tap

Αντιπαράθεση του Δημήτρη Σαββόπουλου με τον Παναγιώτη Κώττα, με αφορμή σχολιασμό στο facebook  άρθρου του Φούιτ που αναφέρεται στις πρόσφατες δηλώσεις του Θόδωρου Καρυπίδη για τη δυνατότητα παροχής φυσικού αερίου στην Καστοριά και το Άργος Ορεστικό.

Την ανάρτηση του Παναγιώτη Κώττα στο facebook έχουν σχολιάσει και ακόμη πολλοί άλλοι, όμως εδώ σας παραθέτουμε τον δικό τους διάλογο:

Παναγιώτης Κώττας (το αρχικό σχόλιο): “Υπάρχει μελέτη για φυσικό αέριο για Καστοριά και Άργος Ορεστικό.”
Και φυσικά από τις αναμονές του ΤΑΡ μπορεί να διανεμηθεί φυσικά αέριο στην περιοχή μας.
Ίσως κάποιοι να μη θέλουν να καταλάβουν ή κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν πως κάποια εταιρεία θα πρέπει να το αναλάβει αυτό. Βεβαίως και στον απλό λαό, αντί να τον φορτώνουν μιζέρια και τον ποτίζουν δηλητήριο οφείλουν να τον ενημερώσουν σωστά.
Πως φυσικά και θα πρέπει το εγχείρημα αυτό να είναι οικονομικά βιώσιμο έτσι ώστε μην κοστίζει τελικά το αέριο περισσότερο απ το πετρέλαιο. Ποιός θα είναι ο φορέας υλοποίησης δεν ξέρω, ΔΕΗ, ΔΕΠΑ, ΔΕΥΑΚ κάποιος ιδιώτης, ίσως και κανείς, αν εξακριβωθεί πως δεν αξίζει ο κόπος.
Αυτή είναι ή αλήθεια, την ξέρουν πολλοί αλλά δεν την λένε. Πολιτικά και δημοσιογραφικά παιχνιδάκια στην πλάτη του κοσμάκη. Ο οποίος φυσικά έχει και τα τεράστια προβλήματα του.

 

Δημήτρης Σαββόπουλος: Όταν οι άλλες Περιφέρειες ήδη από το ΕΣΠΑ τους έχουν βγάλει προσκλήσεις για να κατασκευάσουν δίκτυα φυσικού αερίου (32 εκ. ευρώ από το ΕΣΠΑ για την επέκταση του Φυσικού Αερίου στη Θράκη, εμείς μιλάμε ότι έχουμε μελέτη φυσικού αερίου (είναι η γνωστή μελέτη που οικονομοτεχνική που ανατέθηκε επί των ημερών μας σε ΕΚΕΤΑ-ΑΝΚΟ αρχές 2014) που ακόμη δεν την παρουσιάσατε 3 χρόνια σχεδόν μετά και ότι συζητάμε με ΔΕΠΑ, όταν άλλες Περιφέρειες έχουν κλείσει συμφωνίες με ΔΕΠΑ. Και όλα αυτά τα παρουσιάζουμε ως επιτυχία…

Παναγιώτη έχετε το τιμόνι της Περιφέρειας εδώ και 25 μήνες και τουλάχιστον στην Καστοριά είναι όλα μα όλα σταματημένα ο κόσμος έχει χορτάσει από λόγια και περιμένει από εσάς πολλά πού δυστυχώς δεν τα βλέπει ακόμη…… και κάντε μια συνάντηση στην Αθήνα για το φράγμα του Νεστορίου και δώστε λύση για το πλέον αναπτυξιακό έργο της ΠΕ που είναι σταματημένο εδώ και ένα χρόνο και αφήστε τους λεονταρισμούς και σε αυτό το θέμα…….λύσεις περιμένει ο κόσμος και αποτελέσματα
32 εκ. ευρώ από το ΕΣΠΑ για την επέκταση του Φυσικού Αερίου στη…
Από XanthiPress.gr

 

Παναγιώτης Κώττας: Στη Θράκη, όπως λέει και το άρθρο Δημήτρη, το φυσικό αέριο ήδη υπάρχει διότι κάποιοι τα προηγούμενα χρόνια, φρόντισαν γι αυτό. Τώρα πλέον όντως με το νέο ΕΣΠΑ κάνουν επέκταση του δικτύου τους (να πούμε και στον κόσμο ότι δεν είναι αέριο που μεταφέρεται από τον ΤΑΠ, αλλά το Ρώσικο που ήδη διανέμεται στη Θεσ/νίκη κλπ).
Εμείς σε έναν μη κατασκευασμένο αγωγό παραλάβαμε αυτό που όλοι ξέρουμε από τους προηγούμενους, και όπως όλα τα προαναφερθέντα μου σχόλια γράφουν, κάποιοι πρέπει να πουν τα πράγματα με το όνομά τους και για τις συμφωνίες των κυβερνήσεων αλλά και με ποιον τρόπο και με ποιές προϋποθέσεις , η Καστοριά – Άργος θα μπορούσαν να έχουν φυσικό αέριο τα επόμενα χρόνια. Αν όντως δεν αξίζει τον κόπο (θα μας το πουν οι μελετητές) πάμε όλοι μαζί για κάποια άλλη λύση, ίσως μία μονάδα τηλεθέρμανσης ή κάτι άλλο.

 

Δημήτρης Σαββόπουλος: Δεν ξέρω αν το κατέβασες το σχόλιο μου το διέγραψες γιατί πιθανόν να μην σου άρεσε Παναγιώτη
Επίσης θα πρέπει να σου πω για το μοναδικό πράγμα που θα παρουσιάσετε και έχει σχέση με το φυσικό αέριο είναι η μελέτη του ΕΚΕΤΑ που ανατέθηκε από το 2014 επί δική μας θητεία .
Έκτοτε τίποτε
Είστε 25 μήνες και μου γράφεις ότι δεν παραλάβατε τίποτε για το φυσικό αέριο ;
Εδώ και αυτά που παραλάβατε τα σταματήσατε και δεν δείχνετε κανένα ενδιαφέρον (Φράγμα Νεστορίου)
Μην αναφερθώ σε αυτά που δείχνετε του τελευταίους μήνες
Μαιευτική -αντιπλημμυρικά Αλιάκμονα -έργα Γράμμου -παράλληλα έργα αναδασμού Γέρμα -το ηλιακό πλοιάριο και τα ποδήλατα και (Ιντερεγκ) και πολλά άλλα έργα δικά σας ;
Σε 44 μήνες Παναγιώτη 53 εκατομμύρια δημοπρατήθηκαν επί θητεία μας από την ΠΈ Καστοριάς
Εσείς τι ;;; Όλα αυτά γίναν με πολύ δουλειά
Σε 25
830 χιλιάδες δυο αντιπλημμυρικά από το ΠΔΕ
Αν θεωρείς επιτυχία αυτό που είπε στην συνέντευξη του ο κ Καρυπίδης ότι έχει μελέτη (οικονομοτεχνική) εμείς την
Αναθέσαμε και ακόμη να την παρουσιάσετε ότι ΘΑ ΚΆΝΕΤΕ την μελέτη βιωσιμότητας
Ότι μιλάτε με ΔΕΠΑ όταν άλλες περιφέρειες μιλήσανε με ΔΕΠΑ συμφωνήσανε ανοίξανε πρόσκληση από ΕΣΠΑ για τα δίκτυα
Και σε λίγο θα κατασκευάσουνε καινούργιο δίκτυο και όχι επέκταση όπως γράφεις τότε τι να πω μπράβο μας και πάλι μπράβο
Αν για τους 25 μήνες απραξίας σας φταίμε πάλι εμείς να ζητήσουμε συγνώμη από το καστοριανό ΛΑΟ

 

Παναγιώτης Κώττας: Δημήτρη δεν κατέβασα τίποτα. Μάλλον διαγράφηκε μαζί με τα σχόλια του Διαμαντόπουλου τα οποία τα κατέβασε ο ίδιος και μαζί πήρε τα σχόλια πάνω στη δική του ανάρτηση, εκεί ήταν και η δική σου στην οποία εγώ απάντησα ‘όπως διαβάζεις παραπάνω.

Η δουλειά συνεχίζει και με τη νέα προγραμματική περίοδο και όπως ξέρεις μάλλον και τα δικά μας έργα θα τα ολοκληρώσει η επόμενη περιφερειακή αρχή.

 

Δημήτρης Σαββόπουλος: Περιμένουμε να τα δούμε γιατί ακόμη δεν έχουμε δει τίποτε και δεν είπατε τι σχεδιάζεται
Για το σχόλιο του κ Μπινιάκου έχει δίκιο ο Μιχάλης γιατί όταν αναφέρει ένα πρόγραμμα ο περιφερειάρχης οφείλει μα ξέρει ότι ο Δήμος δεν το είχε υποβάλει στην πρόταση του αν είχε πρόθεση η Περιφέρεια να βοηθήσει όφειλε να κάνει νωρίτερα συναντήσεις και συζητήσεις
Ανεξάρτητα από αυτό προσπαθήστε παραπάνω γιατί τα χρόνια περνάνε και χάνουμε ευκαιρίες

7654376543

 

https://www.youtube.com/watch?v=WIUZI5eHPk0

 

περισσότερα
Back to top button