Τόσο στο Παλιό Κωσταράζι, όσο και σήμερα, χρησιμοποιείται ως ένα ιδανικό γιατροσόφι για τον χειμώνα καθώς όταν πίνεται ζεστό, βοηθάει αποτελεσματικά στην καταπολέμηση του πονόλαιμου και του βήχα.
Ουσιαστικά πρόκειται για ένα (αλκοολούχο) ρόφημα το οποίο είναι παρόμοιο με το γνωστό, ειδικά στους… φοιτητές, ρακόμελο, με μια παραλλαγή.
Υλικά
Τσίπουρο
Ζάχαρη*
Εκτέλεση
Βάζετε τη ρακή (τσίπουρο) μαζί με τη ζάχαρη σε ένα μπρίκι και το ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Δεν πρέπει να βράσει ούτε όμως και να ζεσταθεί πάρα πολύ, γιατί ως γνωστόν το αλκοόλ παίρνει φωτιά!
Συμβουλή: Μπορείτε να βάλετε και πιπέρι ή λάδι να βράσουν μαζί με το τσίπουρο και τη ζάχαρη, για να είναι πιο δραστικό! Επίσης να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μέλι αντί για ζάχαρη.
* Η συνταγή, περιλαμβάνει ζάχαρη αντί για μέλι, για το λόγο ότι στο Παλιό Κωσταράζι το μέλι υπήρχε σε ελάχιστα σπίτια.