Ελλάδα

Σούπα μινεστρόνε

Υλικά συνταγής

  • 300 γρ. καρότα κομμένα σε κυβάκια
  • 200 γρ. φασόλια βρασμένα
  • 1 μεγάλη πατάτα, κομμένη σε κύβους
  • 2-3 κλωνάρια σέλινο ψιλοκομμένο
  • ½ ματσάκι μαϊντανό
  • 1 κύβο ή συμπυκνωμένο ζωμό λαχανικών (προαιρετικά)
  • 4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 ντομάτα, ξεφλουδισμένη, ψιλοκομμένη
  • 100 γρ. κοφτό μακαρονάκι
  • αλάτι, πιπέρι, 1-2 σταγόνες Tabasco (προαιρετικά)

 

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα καρότα, την πατάτα, τα σέλινο και τα κρεμμυδάκια μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε την ντομάτα, τον κύβο ή το συμπυκνωμένο ζωμό λαχανικών και 1 λίτρο ζεστό νερό (αν χρησιμοποιήσετε) και σιγοβράζετε το μείγμα 30’.
  2. Προσθέτετε τα φασόλια και το ταμπάσκο (προαιρετικά) και σιγοβράζετε 10’ ακόμη. Προς το τέλος συμπληρώνετε με λίγο ακόμη ζεστό νερό, αλάτι, πιπέρι και το κοφτό μακαρονάκι, ρίχνετε και  το μαϊντανό και βράζετε 15’ ακόμη. Σερβίρετε τη σούπα ζεστή.

Συμβουλή

Η ιδέα της μινεστρόνε αφήνει πολλά περιθώρια αυτοσχεδιασμού και πολύ συχνά ενισχύεται με κομμάτια μοσχαρίσιου κρέατος ή χωριάτικο λουκάνικο. Στην περίπτωση αυτή σοτάρουμε τα επιπλέον υλικά στο 1ο βήμα, μαζί με τα λαχανικά.

Λίγα λόγια για τη συνταγή

Η φημισμένη ιταλική σούπα λαχανικών που συνδυάζει πολύ συχνά στα υλικά της τα φασόλια (ή άλλα όσπρια) με κοφτό μακαρονάκι, είναι ό,τι πρέπει για τις κρύες μέρες του φθινοπώρου και του χειμώνα.

icookgreek.com

περισσότερα
Back to top button