Άργος ΟρεστικόΚαστοριά

Ο Πάνος Κεπαπτσόγλου αποχαιρετά τον Φώτη Μαυραντζά

5337100952746_n

Ένας ευπατρίδης Ορέστης έφυγε από κοντά μας… Το Άργος Ορεστικό πριν λίγες ώρες μέσα σε ατμόσφαιρα έντονης συγκίνησης απηύθυνε το στερνό αντίο σε έναν εκλεκτό άνθρωπο που στο πρόσωπό του συναιρούνταν οι αρετές του σεμνού οικογενειάρχη, του άριστου επιστήμονα και του έντιμου και μετριοπαθούς πολιτικού.

Όσοι δεν έτυχε να γνωρίσουν τον άνθρωπο αυτό θα εντυπωσιάζονταν όχι μόνο που στα 33 του χρόνια μόλις έγινε δήμαρχος του Άργους Ορεστικού, αλλά που έγινε δήμαρχος σε μια περίοδο οξείας πολιτικής πόλωσης (λίγο μετά την μεταπολίτευση το 1974) με εντυπωσιακά ποσοστά που αποδεικνύουν την ευρεία αποδοχή και αγάπη που έχαιρε από τους συνδημότες του. Αυτή η αποδοχή και η αγάπη τον συνόδευε σε όλη του τη ζωή και επιβεβαιώθηκε και πάλι σε ένα ευρύτερο ακόμη πλαίσιο, όταν στα μέσα της δεκαετίας του 1990 εκλέχθηκε νομαρχιακός σύμβουλος και διετέλεσε αντινομάρχης Καστοριάς.

Το Άργος Ορεστικό, δε θα γινόταν η ταχύτατα αναπτυσσόμενη και ευημερούσα κωμόπολη της Δυτικής Μακεδονίας, αν επί της δημαρχίας του δεν είχε εγκριθεί και επεκταθεί το νέο σχέδιο πόλης ή δεν είχαν εγκαινιαστεί νέα διδακτήρια και άλλες υποδομές ή δεν είχαν χαραχτεί και συντηρηθεί πλήθος δημοτικών οδών. Και όλα αυτά σε μια εποχή ισχνών αγελάδων όπου δεν υπήρχαν τα ευρωπαϊκά κονδύλια και η τοπική αυτοδιοίκηση είχε μικρά περιθώρια ελιγμών.

Έφυγε, λοιπόν, ο επιτυχημένος επαγγελματικά πολιτικός μηχανικός προσμετρώντας μια θητεία αμέμπτου ήθους στην πολιτική που του έδινε το δικαίωμα και την περηφάνια να συναναστρέφεται καθημερινά με τους συμπολίτες του και έχοντας τη διπλή χαρά να ευλογηθεί με την απόκτηση παιδιών και εγγονιών. Ο προσηνής και πάντα χαμογελαστός Φώτης Μαυραντζάς, πατέρας, παππούς, επιστήμονας, φίλος και πολιτικός δε βρίσκεται πια κοντά μας. Το έργο του, όμως, και το αξιομίμητο ήθος του, με τον πράο χαρακτήρα του έχουν καταγραφεί στην ιστορία και τη συνείδηση όλων των ανθρώπων της αγαπημένης του πόλης για πάντα. Ας αναπαυθεί εν ειρήνη.

Πάνος Κεπαπτσόγλου

 

 

 

 

 

 

περισσότερα
Back to top button