Γούνα

Το Σωματίο Γουνεργατών απαντά στον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας

Με αφορμή την δήλωση του Πρόεδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας περί «παραμυθολογία» που βλάπτει σοβαρά την παραγωγή της γούνας αναφερόμενος στηνανακοίνωση του Σωματίου Γουνεργατών, οφείλουμε να επισημάνουμε ότι: Σκοπός της ανακοίνωσης του σωματείου ήταν να φωτίσει μια σειρά ζητήματα που πρέπει να μπούνε στο επίκεντρο και να εγείρουν τον προβληματισμό των εργαζομένων με αφορμή το πρόβλημα που δημιουργήθηκε στην περιοχή του Δισπηλιού που αποτελεί συνολικά πρόβλημα για την δημόσια υγεία . Ταυτόχρονα ζητήματα που αναφέρονται στην ανακοίνωση όπως η ουσία που ανιχνεύθηκε (τρίχλωρο τετράχλωριο αιθένιο) και αφορά την μόλυνση του νερού είναι ευρέως γνωστή για την χρήση της κάτι που λέχθηκε και από αρμοδίους φορείς.

Κοσμίδης: Παραμυθολογία οι καταγγελίες του Σωματείου Γουνεργατών Καστοριάς περί επικίνδυνων ουσιών

 


διαβαστε εδώ

 

Είναι σημαντικό επίσης να τονίσουμε ότι δεν είναι πρώτη φορά όπου το σωματείο απαιτεί να μπούνε σε πρώτη προτεραιότητα τα μετρά υγιεινής και ασφάλειας για τους εργαζομένους του κλάδου και όχι σε δεύτερή μοίρα όπως γίνετε σήμερα όπου δεν υπάρχει ούτε η στοιχειώδη μέριμνα για αυτό μιας και αυτό αποτελεί επιπλέον κόστος για τους μεγάλους επιχειρηματίες.

Μας δημιουργεί ταυτόχρονα πολλά ερωτηματικά ότι ενώ δεν υπάρχουν ακόμα τα απαραίτητα αποτελέσματα που θα δώσουν τις απαντήσεις σε όλα αυτά τα αιχμηρά ερωτήματα, υπάρχει αυτή η τοποθέτηση και η στοχοποίηση του σωματείου.


Το σωματείο είναι στο πλευρό των εργαζομένων του κλάδου και των κατοίκων της περιοχής και σε αυτή την κατεύθυνση ζητάμε να ερευνηθούν πλήρως τα αίτια εμφάνισης αυτών των ενώσεων, από όποια πηγή και να προέρχονται, ώστε να παρθούν όλα τα μέτρα για την αντιμετώπιση τους .

vczxvc

περισσότερα
Back to top button