Ελλάδα

Οι Σουηδοί αγαπούν την Ελλάδα

To μεγάλο ενδιαφέρον των Σουηδών επισκεπτών προσέλκυσε η μοναδική έκθεση τουρισμού της Στοκχόλμης, Panorama World Festival (www.panoramawordfestival.com), που πραγματοποιήθηκε στο μεγάλο εκθεσιακό κέντρο της χώρας, στην Stockholmsmssan, 17 και 18 Φεβρουαρίου, την οποία διοργάνωσε η εταιρία North Events.

Στους σημαντικότερους ελληνικούς προορισμούς που είχαν δυναμική παρουσίαση και μεγάλη συμμετοχή, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, ήταν η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου που πραγματικά ενθουσίασε το κοινό και κατάφερε να κερδίσει τις εντυπώσεις, αφού στο περίπτερό της φιλοξένησε πλούσιες εκδηλώσεις, με παραδοσιακούς χορούς, μουσική και γευσιγνωσία. Εξίσου σημαντική ήταν και η παρουσία της Περιφέρειας Πελοποννήσου με αντίστοιχες εκδηλώσεις για την τοπική γαστρονομική κουλτούρα του προορισμού, αλλά και άλλες εκδηλώσεις που κέντρισαν το ενδιαφέρον των Σουηδών.

Η Περιφέρεια Ηπείρου, η οποία συνεχίζει την παρουσία της στις εκθέσεις PANORAMA της Σουηδίας, στηρίζοντας έτσι ένα σημαντικό δημογραφικά κομμάτι για τον εισερχόμενο ποιοτικό τουρισμό της περιοχής, είχε επίσης πολύ καλή παρουσία. Σημαντική παρουσίαση είχε όπως κάθε έτος η Περιφέρεια Κρήτης, ένας από τους πλέον αγαπημένους προορισμούς των Σουηδών.

Τέλος και η Περιφέρεια Θεσσαλίας, η οποία παραδοσιακά τιμά τους Σκανδιναβούς επισκέπτες της, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει από κοντά με τους πιστούς της φίλους, και να ανανεώσουν το ραντεβού τους στους φιλόξενους προορισμούς της για το επερχόμενο καλοκαίρι.

Από τους παραδοσιακούς προορισμούς της έκθεσης στη Στοκχόλμη, ο δήμος Χερσονήσου, Κω και Αλοννήσου, επίσης, έδωσαν το παρόν, όπως κάθε χρόνο, από τη διοργάνωση της πρώτης σχεδόν Panorama στην Στοκχόλμη το 2014, ενισχύοντας τους δεσμούς τους με τους Σουηδούς επισκέπτες τους.

Πρωτοεμφανιζόμενοι προορισμοί στην έκθεση ο δήμος Κισσάμου, και η Περιφερειακή Ένωση δήμων Ιονίων Νήσων, οι οποίοι επένδυσαν στη σουηδική αγορά, ως μία από τις πλέον εύρωστες και πιο σταθερές, σε επίπεδο επαναλαμβανόμενων επισκεπτών, αλλά και σε επίπεδο δαπάνης ανά διανυκτέρευση. Επίσης, ο δήμος Σάμου είχε μία πολύ καλή παρουσία με εκπροσώπους του προορισμού να δίνουν το παρόν και να δίνουν ουσιαστική συνέχεια στην παρουσία τους στην αγορά.

Ο ΕΟΤ, αντίστοιχα, είχε σημαντική παρουσία και σπουδαίο ρόλο στην έκθεση, παρουσιάζοντας ολόκληρη την Ελλάδα και τις ειδικές μορφές τουρισμού της, σε χιλιάδες αγαπητούς Σουηδούς επισκέπτες. Από την έκθεση δεν έλειπαν φυσικά οι συμμετοχές από τον ιδιωτικό τουριστικό κλάδο της Ελλάδας, όπως αλυσίδες ξενοδοχείων και μεγάλες μονάδες σε σημαντικούς τουριστικούς προορισμούς όπως η Κρήτη, η Ρόδος, η Κως, τα Ιόνια Νησιά, η Χαλκιδική κ.α. όπως και η AEGEAN AIRLINES και η SAS – AVEDIS AVIATION.

Για τον κλάδο του τουρισμού, η North Events διοργάνωσε ένα σημαντικό forum στους χώρους του World Trade Center στην Στοκχόλμη – με τίτλο “A Panorama View over the Nordic Market”, με σκοπό την ενημέρωση των εκθετών για το προφίλ και τις σύγχρονες τάσεις του Σκανδιναβού επισκέπτη, όπως διαμορφώνονται σήμερα, με σημαντικούς ομιλητές από την τουριστική βιομηχανία της Σουηδίας, και tour operators.

ΑΠΕ

περισσότερα
Back to top button