Ελλάδα

Πρώτη επιλογή για τους Ισραηλινούς η Θεσσαλονίκη

Σχεδόν διπλάσιοι σε αριθμό είναι οι Ισραηλινοί που επέλεξαν τη Θεσσαλονίκη ως τουριστικό προορισμό το 2017 σε σχέση με το 2016, κάτι που οι ξενοδόχοι το αποδίδουν στο συναισθηματικό τους δέσιμο με την πόλη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης η προσέλευση τουριστών από το Ισραήλ στη Θεσσαλονίκη είναι ανοδική με το ποσοστό αύξησης από το 2016 στο 2017 να φτάνει το 87,31%.

Συγκεκριμένα το 2016 η Θεσσαλονίκη υποδέχτηκε 44.966 Ισραηλινούς τουρίστες ενώ το 2017 οι επισκέπτες από τη συγκεκριμένη χώρα έφτασαν τους 84.224.

Ενδιαφέρον είχε άλλωστε η συμμετοχή της Θεσσαλονίκης ως συν εκθέτης του Ε.Ο.Τ. μαζί με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στην ΙΜΤΜ 2018 τη διεθνή τουριστική έκθεση του Ισραήλ που πραγματοποιήθηκε στο Εκθεσιακό Κέντρο TLV Convention Center στο Τελ Αβίβ, από τις 6 ως τις 7 Φεβρουαρίου.

Εκεί, η υπεύθυνη Marketing της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης Χρύσα Σαραβέλου είχε συναντήσεις με την Πρόεδρο του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων του Ισραήλ (ΙΤΤΑΑ) κα Hanny Sobol και με Ισραηλινούς tour operators με τους οποίους συζήτησαν τις προοπτικές της φετινής χρονιάς και τις δυνατότητες κοινών δράσεων. «Με την κυρία Sobol συζητήσαμε για την άμεση υλοποίηση ενός στρατηγικού σχεδίου στο πλαίσιο του οποίου θα υλοποιηθεί ένα b2b event- workshop, στο οποίο οι ξενοδόχοι της Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιήσουν επαφές με τους tour operators με τους οποίους θα συνεργάζονται», σημείωσε η κ.Σαραβέλου.

Στην έκθεση συμμετείχε ο Ε.Ο.Τ., με επικεφαλής το Γενικό Γραμματέα του Κωνσταντίνο Τσέγα, με περίπτερο 100 τ.μ. και συνολικά δεκαπέντε συν-εκθέτες. Η διοργάνωση ολοκληρώθηκε με σημαντική αύξηση των συμμετοχών.

«Η συμμετοχή των εκπροσώπων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της Θεσσαλονίκης στην φετινή έκθεση συνέβαλε σημαντικά στην ενίσχυση της γνωριμίας του κοινού και των επαγγελματιών με την σύγχρονη εικόνα της πόλης αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Οι ιστορικοί δεσμοί της Θεσσαλονίκης, της Κεντρικής Μακεδονίας και της Ηπείρου με τους Ισραηλινούς παράλληλα με το έντονο ενδιαφέρον από τους ταξιδιώτες αποτελούν τα εχέγγυα για την προσδοκία περαιτέρω ενδυνάμωσης της τουριστικής κίνησης και την φετινή περίοδο» ανέφερε ο Προϊστάμενος του Γραφείου Ε.Ο.Τ. Ισραήλ Χαρίλαος Καλπίδης.

Την έκθεση επισκέφθηκε ο Πρέσβης της Ελλάδας στο Ισραήλ Κωνσταντίνος Μπίκας, επικεφαλής πολυμελούς αντιπροσωπείας από την Ελληνική Πρεσβεία. Συνολιά στην ΙΜΤΜ 2018 συμμετείχαν 170 εκθέτες από 50 κράτη.

ΑΠΕ

περισσότερα
Back to top button