Κόσμος

Κάποιοι ζητούν να δημιουργηθούν «ζώνες χωρίς παιδιά» στις πτήσεις

Κίνημα θέλει τους μπόμπιρες να κάθονται σε ξεχωριστά τμήματα του αεροπλάνουΕίναι γεγονός πως για κάποιους το να καθίσουν δίπλα σε ένα παιδί σε μια πολύωρη πτήση ισοδυναμεί με πραγματική κόλαση.

Μόνο που αυτοί οι «κάποιοι» φαίνεται πως είναι ουσιαστικά «πολλοί», καθώς πρόσφατη έρευνα της Airfare κατέληξε πως περισσότεροι από τους μισούς (52%) θέλουν οι οικογένειες με παιδιά κάτω των 10 ετών να κάθονται σε ξεχωριστά τμήματα του αεροπλάνου. Και να μην υπάρχει μάλιστα καμία επικοινωνία!

Κάτι αντίστοιχο βρήκε μάλιστα και η εφημερίδα «Metro» σε δική της δημοσκόπηση, με το 54% όσων απάντησαν να θεωρούν καλή ιδέα τις «ζώνες χωρίς παιδιά». Και η πλάκα είναι πως αυτό συζητιέται ήδη, καθώς αρκετές αεροπορικές, όπως η ινδική IndiGo, έχουν ανακοινώσει πως σκέφτονται να δημιουργήσουν ζώνες χωρίς παιδιά για όσους επιβάτες ενοχλούνται από την παρουσία και τις φωνές τους.

Οι διεθνείς αερογραμμές δεν φαίνεται για την ώρα να το προσυπογράφουν αυτό, ακούνε ωστόσο τα παράπονα των επιβατών και επιφυλάσσονται. Το θέμα μπήκε και πάλι στον δημόσιο λόγο έπειτα από το βίντεο που κυκλοφόρησε πρόσφατα με κείνο το παιδάκι που ούρλιαζε για 8 ολόκληρες ώρες σε υπερατλαντική πτήση!

Αντίστοιχες εμπειρίες έχουν φυσικά πολλοί ταξιδιώτες, οι οποίοι ζητούν μια λύση. Και μας λένε μάλιστα πως είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν ακόμα και ακριβότερο εισιτήριο για να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο, ζητώντας επιτακτικά ζώνες χωρίς παιδιά, ειδικά στις πολύωρες πτήσεις εξωτερικού.

Μόνο που όπως ισχυρίζεται η Tracy Stewart της Airfare, οι μεγάλες αεροπορικές εταιρίες εμφανίζονται διστακτικές, καθώς κάτι τέτοιο θα επισύρει τη μήνη των γονέων: «Θα ήταν υπέροχο αν μια αμερικανική αεροπορική τού έδινε μια ευκαιρία, θα μου έκανε ωστόσο μεγάλη έκπληξη αν γινόταν. Είναι πιθανότατα δύσκολο για τους γονείς να είναι αντικειμενικοί σε κάτι τέτοιο».

Σπανίως εξάλλου, εξομολογείται στο Business Insider, δέχονται οι γονείς τις συστάσεις των ξένων αναφορικά με τη συμπεριφορά των παιδιών τους: «Αν ένας ξένος μαλώσει το παιδί τους για την κακή συμπεριφορά του στην πτήση, αυτές οι καταστάσεις ξεφεύγουν πολύ γρήγορα»…

newsbeast.gr

περισσότερα
Back to top button