Ελλάδα

Ξεκινάει ο έλεγχος για τα ανασφάλιστα οχήματα

Ξεκινάει, άμεσα, από το υπουργείο Οικονομικών και την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) ο έλεγχος για τα ανασφάλιστα οχήματα, όπως προανήγγειλε ο πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος Δημήτρης Μαζαράκης, μιλώντας σήμερα σε εκδήλωση της ένωσης για τον κλάδο αυτοκινήτου.

«Όλα είναι έτοιμα, όπως μας ενημέρωσαν από την ΑΑΔΕ και σε λίγες ημέρες ξεκινά ο έλεγχος, ο οποίος θα γίνεται τουλάχιστον δυο φορές το χρόνο», είπε ο κ. Μαζαράκης, επισημαίνοντας στη συνέχεια την ανάγκη να σταματήσει το φαινόμενο, 6 εκατομμύρια ασφαλιζόμενοι να πληρώνουν για τους 600.000 ανασφάλιστους.

Ο κ. Μαζαράκης σημείωσε ακόμη ότι η Ένωση έχει θέσει ως στόχο την ριζική λύση του προβλήματος επιβίωσης του Επικουρικού Κεφαλαίου.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Αυτοκινήτου της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος και πρόεδρος του Συστήματος Φιλικού Διακανονισμού, Δημήτρης Ζορμπάς σημείωσε ότι ο στόλος των ασφαλισθέντων οχημάτων μειώθηκε στις αρχές του 2018 κατά περίπου 55.000 αυτοκίνητα, ενώ επιχειρείται από το υπουργείο η εξάλειψη του φαινομένου των ανασφάλιστων οχημάτων.

ΑΠΕ

περισσότερα
Back to top button