Υλικά συνταγής
- 1 κιλό πατάτες μικρές ή μέτριου μεγέθους, πλυμένες
- λάδι για τηγάνισμα
- 1 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά)
- αλάτι, πιπέρι, ρίγανη ή δενδρολίβανο
Εκτέλεση συνταγής
- Ψήνετε τις πατάτες καλυμμένες με αλουμινόχαρτο ή αντικολλητικό χαρτί σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° C για περίπου 25′-’30’, να μαλακώσουν.
- Βγάζετε τις πατάτες απ’ το φούρνο και, μόλις κρυώσουν λίγο, αφαιρείτε τη φλούδα και τις κόβετε στη μέση ή σε ροδέλες, ανάλογα με το μέγεθός τους.
- Τηγανίζετε τις πατάτες σε καυτό λάδι στο οποίο -αν θέλετε- μπορείτε να έχετε προσθέσει λίγο σκόρδο. Μόλις γίνουν όσο ρόδινες και τραγανές επιθυμείτε, τις βγάζετε, τις ακουμπάτε σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί, τις αλατίζετε και στη συνέχεια τις σερβίρετε ως συνοδευτικό, πασπαλίζοντας με ρίγανη ή άλλα μυρωδικά και μπαχαρικά της αρεσκείας σας.