Καστοριά

Εγκλωβισμένοι Καστοριανοί ασφαλισμένοι στον ΟΑΕE δεν μπορούν να πάρουν τη σύνταξή τους

Συνεχίζετε η ομηρία και οικονομική ασφυξία των εκατοντάδων ασφαλισμένων στον ΟΑΕΕ Καστοριάς

– Της Δώρα Κωτσοπούλου

Στις καλένδες οδεύει το θέμα των 1000 περίπου συμπολιτών μας οι οποίοι είναι όμηροι στο ΟΑΕΕ Καστοριάς καθώς από το 1995 που το τοπικό κατάστημα έκανε την μετάπτωση των στοιχείων από χειρόγραφη σε ηλεκτρονική μορφή, περάστηκαν σε απροσδιόριστο αριθμό επιχειρηματιών λάθος κατηγορίες ασφάλισης

Ένα δυσάρεστο γεγονός που φέρνει σε απόγνωση τους χιλιάδες ασφαλισμένους συμπολίτες μας, καθώς καλούνται να καταβάλουν σημαντικά ποσά ενώ περίμεναν να πάρουν τη σύνταξη τους ή ακόμη να κατέβουν κατηγορία και διαπιστώνουν ότι βρέθηκαν στη δαγκάνα του ΟΑΕΕ και πρέπει να πληρώσουν παλιές οφειλές.

Πάντως από το 2014 που ενέκυψε το πρόβλημα αν και υπουργοί της τότε κυβέρνησης και της τωρινής παραδέχτηκαν ότι είναι εντελώς άδικο αυτό που γίνεται με τους ασφαλισμένους συμπολίτες μας, υποστήριξαν ωστόσο ότι οι εμφανιζόμενοι ως οφειλέτες ασφαλισμένοι θα πρέπει να προβούν σε αίτηση για να έχουν δικαίωμα ρύθμισης του ποσού και δεν θα είναι πλέον υποχρεωμένοι να το καταβάλλουν εφάπαξ.

Αν και έχουν περάσει τρία χρόνια το πρόβλημα υφίσταται. Την απογοήτευση του που δεν έχει εξευρεθεί ακόμη λύση για το εν λόγω θέμα αναφέρθηκε ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Καστοριάς, κ. Χαράλαμπος Καραταγλίδης, ο οποίος εδώ και τρία χρόνια που προέκυψε το θέμα κάνει αγώνα δρόμου με τους ασφαλισμένους που αντιμετωπίζουν τέτοιο πρόβλημα για την επίλυση του. «Πιστεύουμε ότι είναι άδικο για τους επιχειρηματίες που είναι ενήμεροι ασφαλισμένοι του νομού Καστοριάς, ξαφνικά να φαίνονται οφειλέτες με αποτέλεσμα να έχουν προβλήματα και με τις συντάξεις τους αλλά και γενικότερα», δηλωσε ο κ. Καραταγλίδης, για να καταλήξει: «Πρέπει επιτέλους να δοθεί μια λύση. Είναι τεραστία αναλγησία εκ μέρους του κράτους και μάλιστα από τη στιγμή που αντιλαμβάνονται το πρόβλημα. Οι επιχειρηματίες δεν οφείλουν να το δεχτούν και εμείς σαν επιμελητήριο το βρίσκουμε πολύ άδικο και θα καταβάλουμε».

 kastoria365.gr

περισσότερα
Back to top button