Ελλάδα

Συλλαλητήριο για την Μακεδονία: «Αστακός» η Αθήνα

– Όλα είναι έτοιμα για το συλλαλητήριο στην Αθήνα για την Μακεδονία – Οι διοργανωτές περιμένουν περίπου 1,5 εκατομμύριο διαδηλωτές – Κεντρικοί ομιλητές θα είναι οι Μίκης Θεοδωράκης και Γιώργος Γραμματικάκης – Αναμένεται να υψωθεί μία ελληνική σημαία 150 τετραγωνικών μέτρων – Χιλιάδες αστυνομικοί στο “πόδι” και αυστηρά μέτρα – Απροσπέλαστο το κέντρο της Αθήνας – Κλειστοί δρόμοι και σταθμοί του μετρό – Λεωφορεία θα μεταφέρουν χιλιάδες διαδηλωτές από όλη τη χώρα – Δείτε εικόνες από τις προετοιμασίες

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για το συλλαλητήριο της Κυριακής 04/02/2018 που έχει προγραμματισθεί να ξεκινήσει στις 2 το μεσημέρι με κεντρικούς ομιλητές τον Μίκη Θεοδωράκη και τον Γιώργο Γραμματικάκη. Χαιρετισμούς θα απευθύνουν τρεις μητροπολίτες.

Σημαία γίγας και κεντρική εξέδρα απέναντι από την Βουλή

Οι διοργανωτές περιμένουν στο συλλαλητήριο να πάρει μέρος περίπου 1,5 εκατομμύριο κόσμος ενώ αναμένεται να υψωθεί μία σημαία – γίγας 150 τετραγωνικών μέτρων.

Τεχνικοί έστησαν την κεντρική εξέδρα, το Σάββατο (03.02.2018) ακριβώς απέναντι από την ελληνική βουλή. Οι μεγαφωνικές εγκαταστάσεις έχουν ήδη τοποθετηθεί από την Παρασκευή.

Τα μέτρα ασφαλείας θα είναι πολύ αυστηρά και μάλιστα, έχει προβλεφθεί τα πούλμαν που θα μεταφέρουν τους διαδηλωτές αφού τους αποβιβάζουν να μετακινούνται σε άλλα σημεία για φύλαξη.

Στην ανακοίνωση για το πως θα κινηθούν όλοι όσοι θα συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία αναφέρεται ότι μεταξύ άλλων ότι:

«…Όσον αφορά στις προθέσεις μεμονωμένων και ολιγάριθμων ομάδων, που φέρεται να στοχεύουν στη διοργάνωση αντι-συγκεντρώσεων, η συντονιστική επιτροπή δεν έχει καμία απολύτως ανησυχία, καθώς είναι δεδομένη η εμπιστοσύνη της στην Ελληνική Αστυνομία με την οποία και έχει άριστη συνεργασία».

Καλούν όσους προσέλθουν στο συλλαλητήριο της 4ης Φεβρουαρίου, είτε μεμονωμένα είτε ομαδικά, να ακολουθήσουν τις οδηγίες των Αστυνομικών και των ανθρώπων του συντονιστικού.

Σημειώνουν επίσης: «Θεωρούμε πάνω από δεδομένη την ομαλή διεξαγωγή του συλλαλητηρίου, όπως και ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα σχετικά με την ασφάλεια των συγκεντρωμένων».

H συνέχεια στο newsit.gr

περισσότερα
Back to top button