Υλικά συνταγής
- 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
- 1 κουταλάκι ρίγανη
- 1 κουταλάκι πιπέρι
- 6 κουταλιές της σούπας σάλτσα ντομάτας έτοιμη ή σπιτική
- 6 φέτες ψωμί
- λίγο λάδι
- λίγο αλάτι
- μοτσαρέλα κομμένη σε φέτες
Εκτέλεση συνταγής
- Σε ένα μπολ βάζετε τον κιμά, τη ρίγανη, το αλάτι, το πιπέρι και τα ανακατεύετε καλά. Χωρίζετε το μίγμα σε 6 ίσες ποσότητες και δίνετε σε κάθε μία το σχήμα του μπιφτεκιού.
- Τοποθετείτε τα μπιφτέκια σκεπασμένα στο ψυγείο για μία ώρα περίπου, κατόπιν τα αλείφετε με λάδι και τα ψήνετε στο γκριλ 8΄-10΄από την κάθε πλευρά.
- Όταν ψηθούν βάζετε στην επιφάνεια του κάθε μπιφτεκιού τη σάλτσα ντομάτας, ροδέλες μοτσαρέλας και ψήνετε τα μπιφτέκια στο γκριλ μέχρι να λιώσει η μοτσαρέλα. Τα σερβίρετε πάνω σε φέτες ψωμιού.
Μπορείτε να τα συνοδεύσετε με φέτες κρεμμυδιού που έχετε ψήσει στο γκρίλ. Μπορείτε να φρυγανίσετε λίγο τα ψωμάκια πριν τοποθετήσετε τα μπιφτέκια.