ΚαστοριάΠρόσωπατελευταίες ειδήσεις

Η Καστοριανή fashion photographer που γοήτευσε την ιταλική Vogue (συνέντευξη – φωτογραφίες)

theodora-kiziridou-3-ZpTk3.jpg

Η Θεοδώρα Κυζιρίδου μιλάει στην Αντιγόνη Τσαγγοπούλου στο GLOW.GR

…Βλέποντας τη δουλειά της φωτογράφου μόδας Θεοδώρας Κυζιρίδου, που πρόσφατα επέλεξε να δημοσιεύσει η ιταλική Vogue στην ιστοσελίδα της, πιάστηκα να παρατηρώ όλα αυτά τα παιχνίδια με το φως, την ένταση στο βλέμμα, το στήσιμο των μοντέλων της, κι αλλά πολλά που με έκανε να «δω». Ήταν μια καλή αφορμή για να αναζητήσω κι άλλο υλικό και να βρεθούμε να συζητάμε για τέχνη, μόδα, αισθητική, κι όλα αυτά τα «ωραία» που κάνουν έναν άνθρωπο να θέλει να δημιουργεί. Είναι όμως τελειομανής, και αυτό σημαίνει ότι σπάνια θα νιώσει απόλυτα ικανοποιημένη με τις φωτογραφίες της. Το ότι βέβαια ένα μέσο αυτού του βεληνεκούς αναγνώρισε και πρόβαλε τη δουλειά της είναι μια καλή αρχή. Μια αναγνώριση και μια απάντηση στο γιατί τελικά οι τελειομανείς άνθρωποι «παιδεύονται» στην πορεία τους, αλλά κάποια στιγμή ανταμείβονται.

Όλες όμως οι αγάπες και οι ροπές έχουν την εξήγηση τους. Και είναι ωραίο να ξεδιπλώνονται αυτές οι «μικρές» ιστορίες πίσω τους. Με παππού ράφτη και δύο γιαγιάδες μοδίστρες, η Θεοδώρα μεγάλωσε δίπλα σε ραπτομηχανές και πατρόν. Τη μάγευαν τα χρώματα, οι υφές και τα υφάσματα από μικρή ηλικία. Την ενθουσίαζαν και εξακολουθούν να την ενθουσιάζουν όλα όσα έχουν να κάνουν με τη μόδα. Βρήκε σ’ αυτήν έδαφος για έκφραση. «Είναι η δύναμη που έχει η φωτογραφία μόδας να δημιουργεί συναισθήματα στον θεατή της», μου εξηγεί. Πριν πιάσει στα χέρια της κάμερα, προηγήθηκαν ακαδημαϊκά κι άλλα βήματα. Φοίτησε στο τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και αφού αποφοίτησε, γράφτηκε σε ιδιωτική σχολή φωτογραφίας. Δοκιμάστε για δύο χρόνια εκεί και στη συνέχεια ακολούθησε μια «πολύτιμη», όπως μου την περιέγραψε, πρακτική άσκηση που έλαβε από το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης.

Η Ιταλική Vogue δημοσίευσε, αρχικά ένα αυτο-πορτραίτο σου και πρόβαλλε το προφίλ σου. Στη συνέχεια ακολούθησε η δημοσίευση μιας δεύτερης φωτογραφίας. Αλήθεια, πώς προέκυψε όλο αυτό και πώς το εισέπραξες; 

Διαβάστε όλο το άρθρο με τη συνέντευξη και τις φωτογραφίες στο glow.gr

 

 

 

περισσότερα
Back to top button