Πατροπαράδοτη βογατσιώτικη τραχανόπιτα
Βράζουμε 750 ml νερό και ρίχνουμε δυο κούπες σταρένιο βογατσιώτικο τραχανά και λίγο αλάτι.
Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να γίνει ένας χυλός, με τον τραχανά να “κρατάει”.
Λαδώνουμε ελαφρώς ένα ταψάκι και ρίχνουμε τον χυλό μαζί με μισό κουταλάκι σόδα.
Καλύπτουμε την επιφάνεια με βούτυρο lurpak (oι γιαγιάδες μας χρησιμοποιούσαν λίγδα) και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για μισή ώρα έτσι ώστε να ροδοκοκινίσει η επιφάνεια.
Πασπαλίζουμε με κρυσταλλική ζάχαρη και σερβίρουμε!
Από τη σελίδα στο facebook Vogatsikostories