Καστοριά

ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς: «Ντίλερ» ιδιωτικών συμφερόντων η ΝΟΔΕ

Η Νέα Δημοκρατία και τα εξαπτέρυγά της, απ’ ότι φαίνεται, ενοχλήθηκαν σφόδρα από την προσπάθεια αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας και τον περιορισμό της δημόσιας σπατάλης. Πάνω στον πανικό τους εφηύραν για φθηνό εντυπωσιασμό και ένα φανταστικό ποσό 50.000 ευρώ, που δήθεν χάθηκε, ενώ για τα ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ευρώ που δόθηκαν τα τελευταία χρόνια για τη στέγαση της ΔΟΥ αλλά και για το ένα εκατομμύριο ευρώ που θα δίνονταν τα επόμενα 12 χρόνια σε ιδιώτες αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έπαιρνε τις γνωστές πρωτοβουλίες, ούτε κουβέντα !

Για την «ταμπακιέρα» και το έγκλημα που συντελέστηκε εις βάρος του Έλληνα φορολογούμενου με την προκλητική κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος “ποιούν την νήσσα” τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας. Μάλιστα, όχι μόνο δεν ζητούν συγνώμη από τον ελληνικό λαό για όσα διέπραξαν οι κυβερνήσεις τους στο αμαρτωλό παρελθόν αλλά μας εγκαλούν γιατί τολμήσαμε να σπάσουμε το απόστημα, γιατί θέλουμε να αλλάξουμε το φαύλο μοντέλο διαχείρισης της δημόσιας περιουσίας του παρελθόντος.

Με περισσή θρασύτητα, χωρίς ίχνος ντροπής και χωρίς να κρατούν ούτε τα προσχήματα πλέον εμφανίζονται με την τελευταία τους ανακοίνωση σε ρόλο «ντίλερ» ιδιωτικών συμφερόντων. Απογυμνωμένοι μπροστά στην σκληρή, γι’ αυτούς, αλήθεια, με ένδεια ουσιαστικών επιχειρημάτων και με έκδηλη αμηχανία μας κουνάνε προκλητικά το δάχτυλο και προσπαθούν να πείσουν τους πολίτες πως η επανεγκατάσταση της ΔΟΥ στο δημόσιο κτίριο που της ανήκει και από το οποίο εκδιώχθηκε  δεν είναι η καλύτερη λύση !

Μας προτρέπουν να συνεχίσουμε το δικό τους μοντέλο διαχείρισης της δημόσιας περιουσίας,  να συνεχίσουμε να σκορπούμε τα χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου για να αβγατίζουν τα κέρδη τους κρατικοδίαιτοι ιδιώτες που έχουν μάθει όλα αυτά τα χρόνια να κάνουν μπίζνες με το δημόσιο χρήμα.

Ο λαός, όμως, γνωρίζει πως αυτές οι πολιτικές της κατασπατάλησης των δημοσίων πόρων σε συνάρτηση με τη διαπλοκή, τη διαφθορά, και την ιεράρχηση των στενών ιδιωτικών συμφερόντων πάνω από τις ανάγκες των πολλών, πτώχευσαν τη χώρα και την οδήγησαν στο χείλος της καταστροφής.

Το οξύμωρο είναι πως, σε πλήρη αντίθεση με την χθεσινή ανακοίνωση, τις στιγμές, προφανώς, που αισθάνονται πως τίποτα ουσιαστικό πολιτικά δεν μπορούν να αρθρώσουν, επαγγέλλονται …μειώσεις δημοσίων δαπανών ! Μάλλον θα εννοούν το κλείσιμο σχολείων, νοσοκομείων και δομών πρόνοιας, τις απολύσεις και την περικοπή μισθών και συντάξεων. Αλλά τα εκατομμύρια για τη στέγαση των δημοσίων υπηρεσιών σε ιδιώτες …τους περισσεύουν!

Όπως τους περισσεύουν τα δισεκατομμύρια που στοίχισαν όλα αυτά τα δημόσια κτίρια για να κατασκευαστούν, τα οποία πλήρωσε και πληρώνει με τις θυσίες του ο ελληνικός λαός.

Θα τους προτείναμε, λοιπόν, την επόμενη φορά που θα σκεφτούν να μας εγκαλέσουν για τις προσπάθειες που κάνουμε για την αξιοποίηση των δημοσίων κτιρίων να αναζητήσουν πρώτα τη γνώμη των Καστοριανών πολιτών οποιασδήποτε κομματικής απόχρωσης. Μόνο τότε, ίσως, αντιληφθούν πόσο πολύ προκαλούν το λαϊκό αίσθημα οι πολιτικές τους και οι δημόσιες τοποθετήσεις τους !

Καστοριά  1-2-2018

 Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

περισσότερα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button