Κόσμος

Πέντε ιδανικά μέρη για να μετακομίσουμε το 2018

Όποιος έχει στο μυαλό του τη μετανάστευση και την αναζήτηση μιας καλύτερης τύχης σε μια άλλη πόλη και χώρα, οι επιλογές είναι πολλές. Οι καλύτερες, όμως, είναι οι παρακάτω.

Άμστερνταμ, Ολλανδία
Εντός Ευρώπης, το Άμστερνταμ είναι μια γοητευτική πόλη που συνδυάζει ηρεμία, αλλά και ενέργεια, αγαπημένη των ταξιδιωτών, αλλά και όσων ψάχνουν μια καλύτερη τύχη. Τα κανάλια, τα ποδήλατα, οι τουρίστες, ο νέος κόσμος δίνουν ξεχωριστό παλμό στην πόλη, ενώ η αγορά εργασίας βρίσκεται σε καλά επίπεδα. Η εργασιακή απασχόληση, μάλιστα, πάει πακέτο και με καλή ιατροφαρμακευτική κάλυψη, που κάνει τους φόρους να έχουν αξία. Η εργάσιμη εβδομάδα σε κάποιες δουλειές είναι 4 ημέρες (ειδικά όσον αφορά τις μητέρες), που σημαίνει ότι μπορείτε να αξιοποιήσετε τον ελεύθερό σας χρόνο σε μουσεία, συναυλίες και να απολαύσετε τη… Βενετία του Βορρά.

Κάλγκαρι, Καναδάς

Βρίσκεται λίγο μακριά, αλλά αποτελεί την έκφραση της ακμής του καναδέζικου τρόπου ζωής. Εκτός του ότι είναι μια από τις πιο καθαρές πόλεις στον κόσμο, διαθέτει ένα ισχυρό κίνημα τέχνης και πολιτισμού και μια μεγάλη εστιατορική σκηνή, για όσους συνδυάζουν τέχνη και γαστρονομία. Κι αν ανησυχείτε για τον ήλιο, να σας πούμε ότι μπορεί να έχει δόντια, αλλά παρ’ όλ’ αυτά δεν το ξεχνάει το Κάλγκαρι, με τις περισσότερες ημέρες του έτους να είναι ηλιόλουστες. Το σημαντικότερα απ’ όλα, όμως, είναι το σύστημα υγείας του Καναδά, το φορολογικό σύστημα που ευνοεί την επιχειρηματικότητα, το άρτιο σύστημα εκπαίδευσης και η αγκαλιά στους μετανάστες, αφού δέχεται περί τους 300.000 οικονομικούς μετανάστες κάθε χρόνο.

Αμβούργο Γερμανία

Η Γερμανία βρίσκεται πάντα στις λίστες με τις καλύτερες χώρες να ζει κανείς, λόγω των υποδομών της, του καλού συστήματος υγείας, του κόστους ζωής και της οργανωμένης καθημερινότητας, όπου όλα δείχνουν να δουλεύουν ρολόι. Το Αμβούργο προσφέρει όλα τα παραπάνω, αποτελώντας και οικολογική πόλη και αναπτυσσόμενο εμπορικό κέντρο, με πολλές ομορφιές, ανάμεσα στα αστικά και βιομηχανικά χαρακτηριστικά του. Αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο λιμάνι της Ευρώπης, έχει πανέμορφες λίμνες και εκατοντάδες γέφυρες για πεζοπορία και ποδήλατο, ενώ αποτελεί μέρος όπου οι συναυλίες και οι καλλιτεχνικές εκδηλώσεις δεν λείπουν. Μεγάλη είσοδος στην πόλη είναι και το Elbphilharmonie, ένα από τα μεγαλύτερα και με καλή ακουστική συναυλιακά κέντρα του κόσμου.

Μελβούρνη, Αυστραλία

Από τις πιο μακρινές, αλλά οικείες πόλεις στους Έλληνες μετανάστες και με πολύ ισχυρή ομογένεια, η Μελβούρνη είναι μια από τις πιο «ζωντανές» πόλεις του κόσμου, αποτελώντας τη Μέκκα όσων αγαπούν την Τέχνη –από τη μουσική και το μπαλέτο, μέχρι την αρχιτεκτονική και τη σύγχρονη τέχνη. Οι ντόπιοι περνούν πολύ χρόνο έξω στα πάρκα της πόλης, τα οποία είναι πλούσια σε πράσινο, ενώ το να πηγαίνει κανείς στη δουλειά του με το ποδήλατο είναι συχνό φαινόμενο. Παρ’ όλο που σε ένα γενικότερο πλαίσιο είναι μια ακριβή πόλη, ταυτόχρονα προσφέρει πλήθος επιλογών χαμηλότερου κόστους, ακόμη και για τη διαμονή. Εκεί θα ερωτευτείτε, τους ιδιαίτερους, γεμάτους ζωή δρόμους, τα café, τη ζεστασιά των Ελλήνων μεταναστών, τον ωκεανό και τη ζεστή αύρα της χώρας.

Στοκχόλμη, Σουηδία

Η Στοκχόλμη είναι μια πόλη που «σκοράρει» ψηλά στις λίστες με τις καλύτερες πόλεις του κόσμου για να ζήσει κάποιος, λόγω της ισορροπίας που προσφέρει μεταξύ εργασίας και προσωπικής ζωής, υγείας και φροντίδας παιδιών, μεταφοράς και οικονομικής σταθερότητας. Σε σχέση με άλλες σουηδικές πόλεις, το κόστος ζωής είναι ίσως χαμηλότερο, ενώ έχει μεγάλη φήμη ως πόλη της πράσινης ενέργειας, κάτι που πολλοί αναζητούν πριν στήσουν το νέο τους σπιτικό. Οι χειμώνες εκεί όντως είναι παγωμένοι και σκοτεινοί, αλλά όταν βγει ο ήλιος, η ατμόσφαιρα αλλάζει και όλοι τον απολαμβάνουν σαν αγαθό. 

clickatlife.gr

περισσότερα
Back to top button