Κόσμος

Γκρέτα Γκέργουικ και Τζόρνταν Πιλ, γράφουν ιστορία με τις υποψηφιότητές τους

Μόλις δύο εβδομάδες μετά την κριτική της Νάταλι Πόρτμαν για την έλλειψη γυναικείας εκπροσώπησης στην κατηγορία καλύτερης σκηνοθεσίας στην τελετή απονομής των Χρυσών Σφαιρών, η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών απάντησε με υποψηφιότητες που έχουν έντονο το στοιχείο της διαφορετικότητας.

Τόσο νεοεμφανιζόμενοι στο Χόλιγουντ όσο και βετεράνοι καταγράφουν ρεκόρ σε διάφορες κατηγορίες, μεταξύ άλλων πρωτότυπου σεναρίου και διεύθυνσης φωτογραφίας, αναφέρεται σε άρθρο  ανάλυση της εφημερίδας «Washington Post».

Με την ταινία μυστηρίου/θρίλερ «Get Out» o Τζόρνταν Πιλ, είναι ο πέμπτος έγχρωμος σκηνοθέτης που είναι υποψήφιος για Όσκαρ. Ακολουθεί τους Τζον Σίνγκλετον («Boyz N The Hood»), Λι Ντάνιελς («Precious»- «Μονάκριβη»), Στιβ ΜακΚουίν («12 Years a Slave»-12 Χρόνια Σκλάβος) και Μπάρι Τζένκινς («Moonlight»). Ο Πιλ είναι επίσης ο τέταρτος έγχρωμος σεναριογράφος που είναι υποψήφιος για καλύτερο πρωτότυπο σενάριο και ο πρώτος τα τελευταία 25 χρόνια.

Η ταινία «Get Out» είναι υποψήφια για Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας και ο Ντάνιελ Καλούγια είναι ένας από τους πέντε ηθοποιούς που διαγωνίζονται για το βραβείο Α Ανδρικού Ρόλου.

ΑΠΕ
περισσότερα
Back to top button