ΑθλητικάΕλλάδα

Βαλέριος Λεωνίδης: «Υποτιμούν τη νοημοσύνη μου»

Θα μπορούσε να εκληφθεί ως αστείο, αν δεν ήταν τραγικό. Η καθαίρεση του Βαλέριου Λεωνίδη από τη θέση του εθνικού προπονητή «βαφτίστηκε»… προαγωγή στη σχετική ανακοίνωση της Αρσης Βαρών.

Μία ημέρα μετά το ενημερωτικό email με το οποίο ο Λεωνίδης τοποθετήθηκε στη θέση του «υπευθύνου προπονητή ανάπτυξης», η ΕΟΑΒ ανακοίνωσε ότι «… το βάρος θα πέσει στις μικρές ηλικίες αθλητών, αποφασίστηκε η προαγωγή στη θέση του υπεύθυνου ανάπτυξης της ομοσπονδίας του πλέον κατάλληλου ανθρώπου για τον σκοπό αυτό, του πρώην ομοσπονδιακού τεχνικού και Ολυμπιονίκη Βαλέριου Λεωνίδη».

Μόλις πληροφορήθηκε το περιεχόμενο της ανακοίνωσης, ο Ολυμπιονίκης της Βαρκελώνης (5ος) της Ατλάντα (2ος) και του Σίδνεϊ (6ος) δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Θεωρώ προσβλητική την ανακοίνωση και υποτιμητική για τη νοημοσύνη μου.

Αναρωτιέμαι πώς γίνεται από Εθνικός Προπονητής να πάρει κάποιος προαγωγή σε αναπτυξιακό προπονητή. Μάλλον μοιάζει περισσότερο με υποβιβασμό, έτσι δεν είναι; Αλλωστε, αυτά που αναφέρει η ομοσπονδία για τις μικρές ηλικίες τα έκανα ήδη όσο καιρό ήμουν εθνικός προπονητής, με επισκέψεις σε σχολεία, αναζητώντας ταλέντα και δείχνοντας μεγάλο ενδιαφέρον σε νέους αθλητές».

ΑΠΕ

περισσότερα
Back to top button