ΚαστοριάΠρόσωπα

Καστοριά: Ο Stil X για το “Άστο” και για το βιντεοκλίπ (συνέντευξη)

«ΑΣΤΟ»: Νέο τραγούδι και videoclip με γυρίσματα στην Καστοριά από φοιτητή της Χρυσούπολης Καβάλας μια πρόταση με καλοκαιρινή διάθεση και φρεσκάδα…

3 μέρες συνεχών γυρισμάτων και αρκετές ώρες επεξεργασίας

Ο  νεαρός φοιτητής από την Χρυσούπολη Stil x συναντά και επιλέγει για πρώτη φορά δισκογραφικά την περιοχή της Καστοριάς  στο νέο του κομμάτι και το αποτέλεσμα είναι πραγματικά εκρηκτικό από την κίνηση και την εκφραστικότητά του δημιουργού.

Stil x  ..Το «ΑΣΤΟ» είναι ίσως το πιο περίεργο και συνάμα λίγο διαφορετικό τραγούδι οπού έχω κάνει.

Όλα ξεκίνησαν από μια πλάκα.

Πως όμως μπήκαν μπροστά οι μηχανές για το κομμάτι;

Πέρα από την φωτογραφία, μου αρέσει όλα μου τα προβλήματα να τα βγάζω στο χαρτί. Μόνο που αυτήν την φορά ήταν λίγο διαφορετικά. Μετά από πολύ καιρό συνειδητοποίησα. πως μπορώ να γράψω κάτι,χωρίς να αναφέρω κάποιο πρόβλημα,μικρό η μεγάλο.

Το «ΑΣΤΟ» λοιπόν έρχεται να «αφήσει» στην άκρη με έναν χιουμοριστικό τρόπο όλα μας τα προβλήματα ενώ παράλληλα σας μεταφέρει εμπειρίες και στιγμές μέσα από ένα σύντομο μουσικό ταξίδι.

Όλα έγιναν μέσα σε 24 ώρες. Η παραγωγή,οι στίχοι,η ηχογράφηση και η ιδέα που ήταν αρκετή να γίνει το video clip. Θυμάμαι,από μικρός να βλέπω στην τηλεόραση ανθρώπους του χώρου,να λένε το πόσο χρόνο και δουλειά απαιτείτε για να βγει κάτι όμορφο.

Για να είμαι ειλικρινής,δεν το πίστεψα στιγμή μέχρι που ήρθε η στιγμή να μου αποδείξει το αντίθετο.. Δεν έχασα άλλο χρόνο και ξεκινήσαμε για τα γυρίσματα. 3-4 κοντινά μου άτομα,μια απλή κάμερα και ένα drone.

Αυτά ήταν όλα. Σκηνή πρώτη λήψη..100τοστή!; Ξανά και ξανά,ξανά και πάλι ξανά,για μια απλή σκηνή.

Για μια σκηνή 3 δευτερολέπτων γυρίσματα μισής ώρας για να βγει κάτι όμορφο, 3 μέρες γυρισμάτων.

Άγχος,ευχάριστες στιγμές,κούραση μα πάνω απ όλα όρεξη, ήταν τα πράγματα που θα κρατήσω από αυτό το ξεχωριστό ταξίδι.

Το κομμάτι άρχισε να παίρνει την δική του μορφή,οπού και ύστερα από περίπου 20 ώρες επεξεργασίας ήρθε στο τελικό του στάδιο. Εύχομαι ολόψυχα να σας αρέσει και να μεταφέρει με το δικό του τρόπο στην δική σας…»Χαβάη!»

Ευχαριστώ πολύ το ChrysoupoliNews,για την κοινοποίηση του κομματιού.

Λίγο πριν το τέλος θα ήθελα να μεταφέρω κάτι. Η μουσική είναι το μοναδικό πράγμα στον κόσμο που ενώνει ανθρώπους,ασχέτως απόψεων,φύλλου,χρώματος και θρησκείας.

Η Χρυσούπολη έχει ανάγκη από τέτοιες κινήσεις,από τέτοιες πρωτοβουλίες. Αν χρωματίσετε με μια σωστή νότα την πόλη,τότε το υπόλοιπο τραγούδι θα έρθει μόνο του.

Να περνάτε όμορφα! Stil x – Στέλιος Χιώτης.

https://www.youtube.com/watch?v=FHhJ034A6Ts

Κώστας Χιώτης

chrysoupolinews.com

περισσότερα
Back to top button