Καστοριά

Καστοριά – Συνταγή: Γιουβέτσι καρμπονάρα

Η Ελεάννα Βλαχοπούλου μας προτείνει μια συνταγή του Άκη Πετρετζίκη

ΥΛΙΚΑ 
250 γρ μπέικον σε κομμάτι (όχι σε φέτες)
1 κουτ γλ. ελαιόλαδο
250 γρ μανιτάρια champignon
λιγο θυμάρι, αλάτι,πιπέρι
250 γρ κριθαράκι
600 ml νερό
300 ml κρέμα γάλακτος
150 γρ σπανάκι baby
250 γρ τυρί κρέμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε μια κατσαρόλα στην φωτιά να κάψει και ρίχνουμε μέσα το μπείκον σε μικρά κυβάκια  μαζί με το ελαιόλαδο και το τσιγαρίζουμε πολύ καλά.Στην συνέχεια προσθέτουμε τα μανιτάρια κομμένα στα τέσσερα , το αλάτι, το πιπέρι και το θυμάρι και τέλος το κριθαράκι , και τα σοτάρουμε για λίγα λεπτά.Προσθέτουμε το νερό( εγώ έβαλα ζεστό) και την κρέμα γάλακτος και βράζουμε το φαγητό μας για 10 με 15 λεπτά. Αφού βεβαιωθούμε πως το κριθαράκι μας έχει βράσει, αποσύρουμε απο την φωτιά και προσθέτουμε το σπανάκι και το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε πολύ καλά. Σερβίρουμε το φαγητό μας με τριμμένη παρμεζάνα.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Συνταγή Άκης Πετρετζίκης

 

erasitexnies.blogspot.gr

 

 

 

 

περισσότερα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button