Ελλάδα

Σε παράνομα συνεργεία επισκευάζεται 1 στα 3 αυτοκίνητα

Σχεδόν ένα στα τρία αυτοκίνητα επισκευάζεται σε παράνομα και αυτοσχέδια συνεργεία που βρίσκονται σε πυλωτές ή υπόγεια σπιτιών χωρίς να κόβεται κανένα απολύτως νόμιμο παραστατικό ενώ παράλληλα οι χαμηλές τιμές δημιουργούν συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού στις νόμιμες επιχειρήσεις του κλάδου που οδηγούνται σε λουκέτο.

Σύμφωνα με στελέχη της αγοράς ο αριθμός των αυτοκινήτων που επισκευάζεται σε παράνομα συνεργεία ξεπερνά το 1 εκατ. ενώ από τα υπόλοιπα 2 εκατ. αυτοκίνητα μόλις τα μισά μεταβαίνουν σε εξουσιοδοτημένα συνεργεία.

Η διάρκεια της εγγύησης διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην επισκεψιμότητα των ιδιοκτητών αυτοκινήτων σε εξουσιοδοτημένα συνεργεία, καθώς δεν επιθυμούν να χάσουν την ασφάλεια που τους παρέχει το εργοστάσιο. Αντίθετα, με το που λήξει η εγγύηση οι επισκευές γίνονται σε μη εξουσιοδοτημένα ή παράνομα συνεργεία εξαιτίας του χαμηλότερου κόστους.

Οι εξουσιοδοτημένες μονάδες προσπαθούν να προσελκύσουν τους ιδιοκτήτες οχημάτων στα οποία έχει λήξει η εγγύηση με πακέτα σέρβις σε χαμηλές τιμές, όμως η… «ανεύρεση» διαφόρων προβλημάτων πέραν του συμφωνηθέντος πακέτου απομακρύνει τους πελάτες από τα εξουσιοδοτημένα λόγω αύξησης του κόστους…

Άκρως δελεαστικές τιμές

Η συνέχεια στο enikonomia.gr

περισσότερα
Back to top button