Άργος ΟρεστικόΕκδηλώσειςΚαστοριά

Η κοπή της βασιλόπιτας της « Ορεστίδος» (φωτογραφίες)

Χθες Κυριακή, στην αίθουσα «Βασίλειος Αβραμίδης» του κτηρίου δωρεάς «Δαμιανού Δούμα» της Ορεστίδος, πραγματοποιήθηκε η Κοπή της Βασιλόπιτας του συλλόγου της «Ορεστίδος»
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πατέρας Λεωνίδας, ο οποίος ευλόγησε και την Βασιλόπιτα, η Βουλευτής της Ν.Δ κ. Μαρία Αντωνίου,( η Βουλευτής κ. Ολυμπία Τεληγιορίδου απέστειλε μήνυμα λόγω απουσίας) ο Δήμαρχος κ. Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου, η Αντιδήμαρχος κ. Αφροδίτη Μπελονάκη , οι Πρόεδροι και εκπρόσωποι Δ.Σ των συλλόγων, Φιλοπτώχου Αδελφότητος, Ευξείνου Λέσχης και Συλλόγου Μικρασιατών, ιδρυτικά μέλη του συλλόγου, η Διδάσκαλος του Ζωγραφικού Τμήματος κ. Νίνα Χαρίτωνος, η Χοροδιδάσκλαος κ. Βίκυ Φωτοπούλου και ο Χοροδιδάσκαλος του Τμήματος Λάτιν Αλέξανδρος Μπορανάντζιε και επίσης πολλά μέλη της Χορωδίας και των Χορευτικών τμημάτων του συλλόγου.

Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του συλλόγου Κωνσταντίνος Αδάμ, αφού καλωσόρισε το κοινό, έκανε ένα ευσύνοπτο απολογισμό της περσινής χρονιάς, αναφέροντας τα τρία σημαντικότερα γεγονότα (εκδήλωση Τιμής και Μνήμης Δαμιανού Δούμα, σε συνεργασία και οικονομική στήριξη με την σύζυγο του κ. Αγγέλα Δούμα, έκδοση για μία ακόμη χρονιά της μηνιαίας εφημερίδας του συλλόγου και ίδρυση της Νεανικής Χορωδίας της Ορεστίδος)
Επίσης ανήγγειλε την κυριότερη εκδήλωση του 2018, την διοργάνωση του 20ου Διεθνούς Χορωδιακού Φεστιβάλ, το οποίο προγραμματίστηκε για τις 16 &17 Ιουνίου 2018.
Τέλος ευχήθηκε Καλή και δημιουργική χρονιά για όλους και για όλα τα τμήματα του συλλόγου.
Ακολούθησε η διανομή της Βασιλόπιτας. Και φέτος το δώρο της βασιλόπιτας ήταν μία ακόμη ευγενική χορηγία της κ. Αγγέλας Δούμα, ένα ακριβές χρυσό περιδέραιο, αντίγραφο από το Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης. Δυστυχώς, δεν βρέθηκε ο τυχερός της Βασιλόπιτας, γιατί το φλουρί έμεινε στο σύλλογο.
Το Δ.Σ του συλλόγου αποφάσισε όπως αυτό δοθεί κατόπιν κληρώσεως στην επόμενη χοροεσπερίδα του συλλόγου.
Καλή και δημιουργική χρονιά σε όλα τα μέλη και στα τμήματα του συλλόγου
Ο Αργίτης

 

περισσότερα
Back to top button