Κόσμος

Το τελευταίο ξεχασμένο βασίλειο που πληρώνεις εισιτήριο για να μπεις

Οι αντάρτες που δέχθηκαν τη βοήθεια της CIA και το μέρος απίστευτης ομορφιάς που γλυκοκοιτάζει η Κίνα εδώ εκατοντάδες χρόνια

Τόποι και μέρη στον πλανήτη που καθηλώνουν σε κάθε μοναδική ματιά που μεταδίδουν όσοι τυχεροί πάτησαν το πόδι τους και έγιναν κοινωνοί ενός παγκόσμιου μεγαλείου. Η Ασία είναι το μέρος που συχνά πυκνά αναφέρεται ως εξωτικό. Οι πολιτισμοί και οι άνθρωποι που κατοικούν για αιώνες στην αχανή αυτή ήπειρο γοήτευαν και γοητεύουν τους πολίτες των δυτικών χωρών. Και αυτό κυρίως γιατί βγάζουν έναν μυστικισμό και μία μαγεία που όμοια τους συναντώνται σε λίγα μέρη στον πλανήτη.

Χώρες που έχουν αλλάξει σύνορα, πληθυσμοί που για εκατοντάδες χρόνια μπορεί να ζούσαν σε άλλο γεωγραφικό τόπο και μετά από τις επελάσεις, πολεμάρχων, στρατών, αποικιοκρατών να έχουν μετοικήσει σε κάποιο άλλο σημείο και να ζουν υπό άλλο καθεστώς. Η Ασία άλλωστε έχει μια μακρά ιστορία κατακτήσεων με θρησκευτικά ή πολιτικά κίνητρα.

Εν γένει στον κόσμο είναι λίγα τα απάτητα σημεία. Ελάχιστα τα μέρη όπου δεν έχει φτάσει ο άνθρωπος. Όχι σαν τυφώνας που θα τα σαρώσει όλα, αλλά σαν εξερευνητής που θέλει να βιώσει το δέος που μπορεί να προκαλέσει το άγνωστο. Και το άγνωστο συναρπάζει. Προστατευμένο από κάποια εκ των ψηλότερων βουνών στον πλανήτη στέκει περήφανο το τελευταίο ξεχασμένο και απαγορευμένο Βασίλειο στον κόσμο. Το Mustang (ή Upper Mustang όπως χρησιμοποιείται συχνά πυκνά), ή η Γη του Λο μένει αγέρωχο απέναντι σε δυτικούς ή ανατολικούς επεκτατισμούς. Mε αυστηρούς κανόνες που κανένας δεν μπορεί να παραβεί αλλά και πλούσια και παράξενη ιστορία που περιλαμβάνει ακόμα και μαθήματα ανορθόδοξου πολέμου σε αντάρτες από την CIA. Άλλωστε πού αλλού δεν έχουμε δει ή διαβάσει για την εμπλοκή των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ.

Η συνέχεια στο newsbeast.gr

περισσότερα
Back to top button