ΕλλάδαΠροκηρύξεις

ΟΑΕΔ 20.000 προσλήψεις ανέργων: Ολο το ΦΕΚ για το νέο πρόγραμμα

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η κ.υ.α. αριθμ. οικ. 526/10/2018 σχετικά με το πρόγραμμα επιχορήγησης της πρώτης πρόσληψης μισθωτού-ών από αυτοαπασχολούμενους νέους και επιχειρήσεις νέων, ηλικίας έως 35 ετών.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αφορά 20.000 ανέργους του ΟΑΕΔ και προβλέπει επιχορήγηση 50% του μισθολογικού κόστους, για τους ανέργους που θα προσληφθούν από νέους επιχειρηματίες, στο πολυαναμενόμενο πρόγραμμα για την «πρώτη πρόσληψη».

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Άρθρο 1

Αντικείμενο προγράμματος-Σκοπός του προγράμματος

Το πρόγραμμα παρέχει επιχορήγηση σε αυτοαπασχολούμενους νέους και επιχειρήσεις νέων ηλικίας έως 35 ετών, που δεν απασχολούν και δεν είχαν απασχολήσει στο παρελθόν προσωπικό, για την πρώτη πρόσληψη ανέργων σε θέσεις μισθωτής εργασίας πλήρους απασχόλησης.

Ο ΟΑΕΔ θα επιχορηγήσει το 50% του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους 20.000 νέων θέσεων εργασίας σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και σε Φορείς Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (Κ.ΑΛ.Ο.),που ασκούν τακτική οικονομική δραστηριότητα. Σκοπός του προγράμματος είναι η δημιουργία νέων θέσεων μισθωτής εργασίας μέσω της ενίσχυσης της νεανικής επιχειρηματικότητας.

Δείτε περισσότερα ΕΔΩ

περισσότερα
Back to top button