ΑγροτικάΚαστοριά

Καστοριά: Πιστοποίηση στην ορθολογική χρήση γεωργικών φαρμάκων

Υποβολή αιτήσεων στις υποχρεωτικές από το Νόμο εξετάσεις πιστοποίησης

Σύμφωνα με το Εθνικό Σχέδιο Δράσης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, θεσπίζεται σύστημαπιστοποίησης αγροτών στην «Ορθολογική χρήση γεωργικών φαρμάκων», στόχος του οποίου είναι η προστασία της υγείας του ανθρώπου και του περιβάλλοντος. Από την εφαρμογή του Εθνικού Σχεδίου Δράσης προκύπτει η υποχρέωση των αγροτών να πιστοποιήσουν τις γνώσεις τους σε θέματα ορθολογικής χρήσης των γεωργικών φαρμάκων καθώς η προμήθεια αυτών των σκευασμάτων μπορεί να γίνεται μόνο από κατόχους αυτής της πιστοποίησης.

Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Καστοριάς και ειδικότερα το πιστοποιημένο Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης που διαθέτει, ανακοινώνει ότι είναι σε εξέλιξη η υποβολή αιτήσεων των αγροτών ώστε να συμμετάσχουν στις υποχρεωτικές από το Νόμο εξετάσεις πιστοποίησης.

Η προθεσμία, για την 1η περίοδο υποβολή αιτήσεων για το 2018, λήγει στις 19 Ιανουαρίου 2018.

Το κόστος συμμετοχής στις εξετάσεις πιστοποίησης ανέρχεται στο ποσό των 10,00€ ενώ επίσης ο υποψήφιος θα πρέπει να καταβάλει το ποσό των 25,00€ προς το Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λαμβάνουν από το Κ.Ε.Κ. του Δήμου Καστοριάς καθημερινά από τις 8:30 έως τις 15:00 στο τηλέφωνο 2467025388 .

περισσότερα
Back to top button