Κόσμος

“Αποκύημα φαντασίας” χαρακτήρισε ο Τραμπ το βιβλίο “Φωτιά και Οργή”

«Απατεώνα» αποκάλεσε σήμερα ο Ντόναλντ Τραμπ, από το Καμπ Ντέιβιντ, όπου συναντήθηκε με ηγετικά στελέχη του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, τον συγγραφέα του βιβλίου «Φωτιά και Οργή» Μάικλ Γουόλφ, σημειώνοντας ότι το έργο του είναι ένα «αποκύημα φαντασίας».

«Νομίζω ότι είναι ντροπή που κάποιος μπόρεσε να κάνει κάτι σαν αυτό» πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος κι επανέλαβε ότι δεν έδωσε ποτέ στον Γουόλφ συνέντευξη για το βιβλίο, ενώ κατηγόρησε τον πρώην σύμβουλό του Στιβ Μπάνον, τον οποίο αποκάλεσε «τσαπατσούλη Στιβ», ότι εκείνος ήταν που έδωσε πρόσβαση στον Γουολφ στον Λευκό Οίκο.

Ο Μάικλ Γουόλφ «δεν με γνωρίζει καθόλου και δεν μου πήρε ποτέ συνέντευξη» αφότου ανέλαβα καθήκοντα στον Λευκό Οίκο, τόνισε, λέγοντας ότι οι τρεις ώρες που διήρκησε η συνέντευξη, όπως υποστηρίζει ο δημοσιογράφος συγγραφέας, δεν υπήρξαν ποτέ παρά μόνο στη «φαντασία του».

«Του έδωσα μια σύντομη συνέντευξη πριν από καιρό, για ένα άρθρο» παραδέχθηκε εντούτοις.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση που είχε με την ηγεσία των Ρεπουμπλικάνων στο Καμπ Ντέιβιντ ο πρόεδρος των ΗΠΑ διέψευσε εκ νέου τους ισχυρισμούς του Γουόλφ ότι ακόμα και πρόσωπα του στενού περιβάλλοντός του διατυπώνουν αμφιβολίες για τις ικανότητές του.

Σε αυτό το κλίμα, ο μεγιστάνας είπε ότι υπήρξε ένας «πολύ εξαίρετος μαθητής» και είχε «φοβερή επιτυχία».

«Σπούδασα στα καλύτερα κολέγια. Βρισκόμουν σε μια κατάσταση που ήμουν ένα πολύ εξαίρετος μαθητής, που βγήκε έξω και κέρδισε δισεκατομμύρια και δισεκατομμύρια δολάρια, αναδείχθηκε σε έναν από τους πλέον επιτυχημένους επιχειρηματίες, πήγε στην τηλεόραση και για 10 χρόνια κατέγραψε τεράστια επιτυχία, όπως ενδεχομένως έχετε κι οι ίδιοι ακούσει» εξήγησε ο μεγιστάνας.

Νωρίτερα σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ περιέγραψε τον εαυτό του ως “πολύ σταθερό και ιδιοφυή”.

“Ουσιαστικά, σε όλη μου τη ζωή, τα δύο μεγαλύτερα χαρίσματά μου υπήρξαν η διανοητική μου σταθερότητα και το ότι ήμουν πολύ έξυπνος”, έγραψε ο Τραμπ στο Twitter. “Από ΠΟΛΥ επιτυχημένος επιχειρηματίας έγινα κορυφαίος τηλεοπτικός αστέρας…και πρόεδρος των ΗΠΑ (με την πρώτη προσπάθεια). Θεωρώ ότι αυτό με καθιστά, όχι απλά έξυπνο, αλλά ιδιοφυή…και πολύ σταθερό διανοητικά!”

ΑΠΕ

περισσότερα
Back to top button