• Επικοινωνία

m.Φούιτ.gr

  • Πρωτοσέλιδο
  • Καστοριά
  • Δυτική Μακεδονία

    • 27/02/2018in Αθλητικά, Άργος Ορεστικό, Καστοριά

      Ο ΠΑΟΚτζής από Καστοριά τηλεφωνεί μετά τα επεισόδια στην Τούμπα!

        Ο ΠΑΟΚτζής από την Καστοριά τηλεφωνεί μετά τα επεισόδια στην Τούμπα!...
    • 27/02/2018in Αθλητικά, Εκδηλώσεις, Καστοριά

      Χάντμπολ – Β΄Εθνική: Η Καστοριά υποδέχεται τα Ιωάννινα

        ΑΟΑ Καστοριάς – ΑΟ Ιωαννίνων...
    • 27/02/2018in Αθλητικά, Εκδηλώσεις, Ελλάδα, Καστοριά, τελευταίες ειδήσεις

      Τέσσερις Καστοριανούς αθλητές βράβευσε η Κωπηλατική Ομοσπονδία

      Τέσσερις Καστοριανούς κωπηλάτες που διακρίθηκαν σε διεθνείς διοργανώσεις βράβευσε χθες η ΕΚΟΦΝΣ σε μια λαμπρή τελετή. Πρόκειται για τους...
    • 27/02/2018in Αθλητικά, Άργος Ορεστικό, Καστοριά

      Τέλος από τον Παναργειακό ο προπονητής Νίκος Τσακάλης

      Σε συνάντηση της διοίκησης του Παναργειακού με τον προπονητή της ομάδας κ. Τσακάλη Νικόλαο αποφασίστηκε η...
    • 27/02/2018in Αθλητικά, Καστοριά

      Βράβευση της Θ. Εμμανουηλίδου από την Κωπηλατική Ομοσπονδία (φωτο)

      Στο αμφιθέατρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής η Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία βράβευσε χθες τους...
  • Αθλητικά
  • Εργασία
  • Εκδηλώσεις
  • Επικοινωνία

Κασερόπιτα στριφτή

by user / Κυριακή, 07 Ιανουαρίου 2018 / Published in Ελλάδα

Υλικά συνταγής

  • 1 πακέτο παραδοσιακό φύλλο για πίτες
  • 400 γρ. κασέρι, τριμμένο σε χοντρό τρίφτη
  • 200 γρ. κεφαλογραβιέρα ή γραβιέρα, τριμμένη σε χοντρό τρίφτη
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • 300 ml γάλα
  • 1 φλιτζάνι βούτυρο, λιωμένο
  • 4 αυγά
  • αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ανακατεύετε τα δύο τυριά, την κρέμα γάλακτος, το πιπέρι και το αλάτι. Απλώνετε σε επίπεδη επιφάνεια ένα φύλλο, το αλείφετε με λιωμένο βούτυρο χρησιμοποιώντας ένα πινέλο και πασπαλίζετε με μπόλικο από το μείγμα του τυριού.
  2. Τυλίγετε το φύλλο σε ρολό (από την πλευρά με το μεγαλύτερο μήκος). Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν όλα τα φύλλα και όλο το μείγμα του τυριού.
  3. Βουτυρώνετε ένα μεγάλο ταψί και τοποθετείτε τα μακρόστενα ρολά, το ένα μετά το άλλο, έτσι ώστε να σχηματίσετε ένα μεγάλο σαλιγκάρι, καλύπτοντας τον πάτο του ταψιού κυκλικά. Περιχύνετε την επιφάνεια με το υπόλοιπο βούτυρο.
  4. Χτυπάτε τα αυγά με το γάλα και περιχύνετε την πίτα. Αφήνετε να σταθεί μία ώρα, να πιει το γάλα και το αυγό και την ψήνετε στο φούρνο στους 200ο C 45’ έως ότου ροδίσει.

Συμβουλή

Σερβίρετε αυτή την πίτα ζεστή, γιατί περιέχει τυριά που χάνουν την ελαστικότητά τους όταν κρυώσουν.

Αν θέλετε μπορείτε να μην περιχύσετε στο τέλος με τα αυγά και το γάλα, αλλά να τα βάλετε στη γέμιση.

Ως δεύτερο τυρί (αντί για γραβιέρα) μπορείτε να διαλέξετε και το ανθότυρο, που θα κρατήσει τη γέμιση πιο αφράτη.

icookgreek.com

  • Tweet
Tagged under: ΣΥΝΤΑΓΗ

About user

What you can read next

Λύθηκε το «μυστήριο» με τo… UFO στο Κατάκολο – Τι ήταν τελικά
25 Δισκάκια 45” Ελληνικής εκτύπωσης με αξία
Παλιές διαφημίσεις: Τα ρούχα κάνουν τον άνθρωπο;

© 2015. All rights reserved. Buy Kallyas Theme.

TOP