ΑθλητικάΚαστοριά

Παναγιώτης Καλόγηρος: «Για τη νίκη-ορόσημο για εμάς»

«Θα είναι για εμάς ορόσημο. Θα δούμε εάν μπορούμε να κυνηγήσουμε το κάτι παραπάνω». Αυτά τόνισε ο έφορος της Καστοριάς και προπονητής στις ακαδημίες της, Παναγιώτης Καλόγηρος, που στα τέλη της 10ετίας του 80′ αγωνίστηκε στον Απόλλωνα, όταν σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» ρωτήθηκε για το κυριακάτικο παιχνίδι με τους «μελανόλευκους».
-Που θα κριθεί το παιχνίδι;
«Δύσκολο να σου απαντήσω. Εμείς έχουμε δυνατή έδρα, ο Απόλλων από την άλλη είναι μια παραδοσιακή δύναμη στο χώρο του Ελληνικού μπάσκετ. Σίγουρα η θέση του είναι στην Α1 Εθνική. Εκεί αξίζει να βρίσκεται, δεν έχει σχέση ως μέγεθος με την Α2 Εθνική. Πρωταγωνιστεί φέτος, αυτό είναι ξεκάθαρο από τις πρώτες αγωνιστικές. Όμως ακόμη είναι πολύ νωρίς για να κάνουμε προβλέψεις. Το πρωτάθλημα είναι μακρύ και έχει απαιτήσεις και ιδιαιτερότητες. Πάντως σε κάθε περίπτωση το πρωτάθλημα δεν θα τελειώσει ούτε για εμάς, ούτε για τον Απόλλωνα στο μεταξύ μας παιχνίδι. Ο χαμένος δεν θα χαθεί, ούτε ο νικητής θα εκπληρώσει το στόχο του. Για εμάς θα είναι σημαντικό να νικήσουμε, αυτός είναι και ο στόχος μας. Με την βοήθεια του κόσμου μας πιστεύω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε».
-Πόσος κόσμος υπολογίζεις ότι θα βρεθεί στο πλευρό σας;
«Όσος χωράει στο κλειστό γυμναστήριο της Καστοριάς, το οποίο είναι πολύ μικρό. Μόλις 320 θέσεων χωρητικότητας. Σχεδόν 250 είναι τα διαρκείας, καταλαβαίνει εύκολα λοιπόν κανείς ότι θα γεμίσει, όπως γεμίζει σε κάθε εντός έδρας παιχνίδι της ομάδας μας».
-Η Καστοριά τι στόχο έχει;
«Έχουμε φτιάξει καλή ομάδα, αλλά σαν πρωτάρηδες στην Α2 Εθνική δεν μπορούμε να πούμε πολλά. Δείχνουν τα αποτελέσματα ότι είμαστε καλά, ξεκινήσαμε με στόχο την καλή πορεία, αλλά εάν έρθουν τα πλέι-οφ δεν θα πούμε όχι».
-Παρακολουθείς τον Απόλλωνα;
«Την πορεία του γενικότερα ναι. Είπα και πριν θα είναι στους διεκδικητές της ανόδου, αλλά επαναλαμβάνω είναι νωρίς για προβλέψεις και ασφαλείς εκτιμήσεις».
-Από την παρουσία σου στην Πάτρα τι θυμάσαι;
«Έχουν περάσει σχεδόν 30 χρόνια, να είμαι ειλικρινής δεν θυμάμαι πάρα πολλά. Θυμάμαι την ατμόσφαιρα στο γήπεδο, την στήριξη του κόσμου στην ομάδα».
-Η σχέση σου με την Καστοριά πώς προέκυψε;
«Η καταγωγή μου είναι από τα Γιάννενα, αλλά η σύζυγός μου είναι από την Καστοριά και εδώ ζούμε τα τελευταία 10 χρόνια. Με την ομάδα ασχολούμαι τρία χρόνια. Είμαστε πολύ οργανωμένοι και η πορεία μας δεν είναι τυχαία. Ο πρόεδρος μας, Ναούμ Δίντσιος, ανέλαβε την Καστοριά στο Τοπικό και την ανέβασε στην Α2 Εθνική. Είναι φιλόδοξος, έχει πλάνο και δυνατότητες. Τίποτα απ’ όσα έχουμε πετύχει δεν είναι τυχαίο».
-Ποιες ακριβώς είναι οι αρμοδιότητές σου;
«Στην πρώτη ομάδα έφορος, στις ακαδημίες βοηθώ προπονητικά. Έχουμε πολλά παιδιά σχεδόν 150 στα τμήματα υποδομής».
-Ο Διαμαντίδης σας στηρίζει;
«Εχει επισκεφτεί στην αρχή της σεζόν τις ακαδημίες του Συλλόγου, αλλά την πρώτη ομάδα δεν την έχει παρακολουθήσει. Ομως πάντα είναι ευπρόσδεκτος».

Φωτο: Μάνος Σινόπουλος

pelop.gr

 

περισσότερα
Back to top button