Καστοριά

Καστοριά – Συνταγή: Buche de Noel

Το χριστουγεννιάτικο ρολό που μοιάζει με κορμό δέντρου μας προτείνει η Ελεάννα Βλαχοπούλου
ΥΛΙΚΑ
Για το μπισκότο

40 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
40 γρ κoρν φλάουρ
20 γρ κακάο
4 αυγά
80 γρ ζάχαρη

Για την κρέμα σοκολάτας
450 γρ κουβερτούρα
200 γρ γάλα
400 γρ κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
500 γρ κάστανα βρασμένα έιτε μαρον γλασέ

Για το σιρόπι
150 γρ ζάχαρη
150 γρ νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το μπισκότο κοσκινίζουμε το αλεύρι,το κoρν φλάουρ και το κακάο και κατόπιν χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια. Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια με την ζάχαρη σε σφιχτή μαρέγκα και στην συνέχεια ενσωματώνουμε με μια σπάτουλα τα κοσκινισμένα υλικά και τους κρόκους ελαφρά χτυπημένους με ένα σύρμα. Κάνουμε απαλές κινήσεις για να μην ξεφουσκώσει το μείγμα μας.

Στο ταψί του φούρνου μας στρώνουμε μια λαδόκολλα και απλώνουμε επάνω το μπισκότο ομοιόμορφα για να ψηθεί καλά στους 200 βαθμούς για 12 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει και αρχίζουμε την κρέμα μας. Βάζουμε σε ένα μπολ την κουβερτούρα τεμαχισμένη και ρίχνουμε επάνω το ζεστό γάλα που έχουμε βράσει για λίγα λεπτά. Ανακατεύουμε πολύ καλά να λιώσει η σοκολάτα.προσθέτουμε στο μείγμα μας την χτυπημένη σαντιγί και ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα. Βάζουμε την κρέμα για μισή ώρα στο ψυγείο. Κατόπιν βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 2 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει.
Για την συναρμολόγηση παίρνουμε μια λαδόκολλα και γυρνάμε επάνω το μπισκότο μας προσεκτικά να μην σπάσει. Το ραντίζουμε με όλο μας το σιρόπι και απλώνουμε επάνω τα 2/3 της κρέμας. Ρίχνουμε σε όλη την επιφάνεια κομμένα κάστανα και τυλίγουμε προσεκτικά σε ρολό με την βοήθεια της λαδόκολλας. Με την κρέμα που κρατήσαμε καλύπτουμε όλο το γλυκό μας σε όλη σχέδιο θέλουμε. Διακοσμούμε και με κάστανα.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

περισσότερα
Back to top button