Ελλάδα

Αθήνα: Παπάς & πιστοί ράντισαν με αγιασμό το… Σατανά (βίντεο)

Toν… σατανά, όπως χαρακτήρισε ο ίδιος ο εφημερίος του Ιερού Ναού Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης στο Παλαιό Φάληρο το πολυσυζητημένο πλέον άγαλμα «Phylax», ράντισε με αγιασμό μαζί με ενορίτες χθες το πρωί.

Να σημειωθεί ότι ο εφημέριος Πατάπιος  Αργυρός, έστειλε επιστολή στον δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου στην οποία επισημαίνει ότι το έργο θίγει τη χριστιανική πίστη και το χαρακτιρίζει «στρατιώτη του Σατανά», ζητώντας παράλληλα να κατεδαφιστεί.

Υπενθυμίζεται ότι από την πλευρά του, ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, Διονύσης Χατζηδάκης, είχε επισημάνει: «Κάποιοι μπερδεύουν την ελληνική μυθολογία με τον Αρχάγγελο Μιχαήλ με τη ρομφαία, και πιστεύουν ότι αυτός θα έπρεπε να είναι ο φύλακας της πόλης μας. Πρόκειται για γραφικές αντιδράσεις. Η τέχνη, όμως, είναι υποκειμενική και σε κάθε περίπτωση δεν έχει όρια. Το γλυπτό δεν έχει καμία σχέση με τη χριστιανική πίστη. Πρόκειται για μία καλλιτεχνική προσέγγιση του Τάλου, του μυθικού προστάτη της Κρήτης. Ο καλλιτέχνης εμπνεύστηκε από τη μυθολογία και έχουμε αυτό το αποτέλεσμα. Όσον αφορά στη συλλογή υπογραφών, δεν σημαίνει ότι θα αποσύρουμε το άγαλμα».

aftodioikisi.gr

περισσότερα
Back to top button