Άργος ΟρεστικόΕκδηλώσειςΚαστοριάτελευταίες ειδήσειςφωτορεπορτάζ

Η εκδήλωση του Συλλόγου Πολυτέκνων Καστοριάς – Ποιοι βραβεύθηκαν (φωτογραφίες)

 

Πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2018, σε γνωστή ταβέρνα της πόλης μας, η ετήσια εκδήλωση βραβεύσεων του Συλλόγου Πολυτέκνων Καστοριάς

     Η εκδήλωση ξεκίνησε με την ευλογία της βασιλόπιτας από τον πατέρα Αναστάσιο Σεμερτζίδη, μέλος του Συλλόγου και ακολούθησε η βράβευση των πέντε (5) νέων οικογενειών, που ανακηρύχθηκαν πολύτεκνες και εγγράφησαν στο Σύλλογο το 2017 και των είκοσι (20) τέκνων πολύτεκνων οικογενειών, που εισήχθησαν στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας τη χρονιά που πέρασε.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Γεώργιος Γκίτσος, στην ομιλία  του, αναφέρθηκε στην ουσία της εκδήλωσης, που αποτελεί φόρο τιμής στην ελληνική πολύτεκνη οικογένεια. Μέσα στις δύσκολες καταστάσεις που βιώνει η χώρα μας,  οι πολύτεκνοι τολμούν και να γεννούν παιδιά, αλλά και να τα αναθρέφουν με αξιοπρέπεια, συμβάλλοντας στην επίλυση του δημογραφικού προβλήματος.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς κ. Σωτήριος Αδαμόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Καστοριάς και μέλος του Συλλόγου κ. Σωκράτης Λιάνος, οι Πρόεδροι των Συλλόγων Πολυτέκνων Θεσσαλονίκης «ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΠΑΝΤΕΣ» κ. Ερωτόκριτος Θεοτοκάτος και Κοζάνης κ. Κυριάκος Ιωαννίδης, οι οποίοι μετέφεραν τις ευχές τους προς τα μέλη του Συλλόγου.

Εντύπωση προκάλεσε στο κοινό το ιδιαίτερο ύφος του κ. Ερωτόκριτου Θεοτοκάτου, ο οποίος με ένα σύντομο αλλά χειμαρρώδη λόγο, καυτηρίασε τη σκληρή στάση της πολιτείας απέναντι στην πολύτεκνη οικογένεια.

Την επιμέλεια της μουσικής στην εκδήλωση ανέλαβε εθελοντικά το μέλος του Συλλόγου κ. Ευστάθιος Σαρικαλαϊτζίδης, με τους συνεργάτες του, μεταξύ των οποίων και ένας ακόμη νέος πολύτεκνος, ο κ. Ευστάθιος Τσαβδαρίδης, ενώ τραγούδησε με ιδιαίτερη επιτυχία η Ιωάννα Σαρικαλαϊτζίδου, τέκνο και αυτή πολύτεκνης οικογένειας.

Με το πέρας της εκδήλωσης, ο Σύλλογος Πολυτέκνων Θεσσαλονίκης «ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΠΑΝΤΕΣ», βράβευσε τον Πρόεδρο του Συλλόγου Πολυτέκνων Καστοριάς κ. Γεώργιο Γκίτσο, για την πολυετή προσφορά του στο πολυτεκνικό κίνημα, απονέμοντάς του το μετάλλιο του Συλλόγου του.

 Οι τυχεροί της βασιλόπιτας ήταν από το Διοικητικό Συμβούλιο η γραμματέας κ. Θωμαή Κυριαζοπούλου. Από τους προσκεκλημένους ο νέος πολύτεκνος πατέρας Γεώργιος Αμανατίδης και ο Οδυσσέας Πετρίδης, γιος του γιατρού και μέλους του Συλλόγου κ. Ευαγγέλου Πετρίδη.

Στην εκδήλωση βραβεύθηκαν:

Α) ΤΕΚΝΑ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΣΕ ΑΕΙ ΚΑΙ ΤΕΙ ΤΟ 2017

 Α/Α   ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ      ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ                   ΣΧΟΛΗ

  1. ΑΜΑΝΑΤΙΔΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΗ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΑΛΚΑΝΙΚΩΝ ΣΛΑΒΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ  ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ  ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
  1. ΓΑΡΟΥ ΡΑΦΑΗΛΙΑ – ΕΙΡΗΝΗ    ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ    ΜΗΧ & ΒΙΟΜΗΧ. ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΤΕΙ ΚΟΖΑΝΗΣ
  1. ΔΑΤΣΙΑΔΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ  ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΑΠΘ     
  1. ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΕΙΡΗΝΗ –ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΩ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΤΕΙ ΚΑΒΑΛΑΣ 
  1. ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΑΡΙΑ              ΝΙΚΟΛΑΟΣ          ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΕΙ ΚΑΒΑΛΑΣ 
  1. ΚΟΝΤΟΥ ΙΩΑΝΝΑ                       ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ           ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΑΠΘ 
  1. ΚΥΡΙΑΚΙΔΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ              ΚΩΝ/ΝΟΣ             ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΓΕΩΠΟΝΩΝ ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ
  1.  ΛΙΑΝΟΣ ΔΑΜΙΑΝΟΣ                  ΣΩΚΡΑΤΗΣ            ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ  ΠΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ  
  1. ΜΙΧΑΛΙΤΣΗΣ ΕΙΡΗΝΑΙΟΣ          ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ            ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΑΠΘ   
  1. ΜΠΑΛΑΦΑ ΜΑΡΙΑΝΘΗ              ΓΕΩΡΓΙΟΣ             ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΤΕΙ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ 
  1. ΜΠΑΛΑΦΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ              ΓΕΩΡΓΙΟΣ              ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ  Α.Π.Θ. 
  1. ΜΠΑΜΠΟΥΛΗ ΑΝΝΑ            ΓΕΩΡΓΙΟΣ             ΑΝΩΤ. ΣΧΟΛΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΡΟΔΟΣ) 
  1. ΜΠΑΜΠΟΥΛΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ      ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ          ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ Α.Π.Θ. 
  1. ΜΠΕΣΗΜΟΓΛΟΥ ΠΑΝΤΕΛΗΣ     ΣΤΑΥΡΟΣ              ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΤΕΙ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ  
  1. ΜΠΙΖΟΓΛΟΥ ΕΛΕΝΗ                    ΝΙΚΟΛΑΟΣ           ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ Α.Π.Θ.                                                                   
  1. ΝΑΚΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ                      ΙΩΑΝΝΗΣ              ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ Α.Π.Θ 
  1. ΤΟΜΠΑΤΣΙΔΟΥ ΑΝΝΑ                ΚΩΝ.ΝΟΣ              ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Α.Π.Θ. 
  1. ΤΣΕΑΣ  ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ                   ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ          ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΕΙ ΚΟΖΑΝΗΣ       
  1. ΤΣΙΓΑΡΑ ΠΑΥΛΙΝΑ                      ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ          ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΓΕΩΠΟΝΩΝ ΤΕΙ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
  1. ΤΣΟΥΤΣΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ                ΚΩΝ/ΝΟΣ             ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Α.Π.Θ                                              

                                                                                                                         

             Β) ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΚΗΡΥΧΘΗΚΑΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΕΣ ΤΟ ΕΤΟΣ 2017 ΛΟΓΩ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΤΕΤΑΡΤΟΥ ΤΕΚΝΟΥ 

  1. ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ &   ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΟΥΡΣΑΝΙΔΟΥ 
  1. ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΚΑΙ ΜΑΡΙΑ ΤΟΤΟΝΙΔΟΥ 
  1. ΚΑΣΙΑΡΑ ΘΩΜΑΗ – ΑΡΓΥΡΩ 
  1. ΜΙΧΟΥΛΗΣ ΠΑΥΛΟΣ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΑ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ 
  1. ΤΣΑΒΔΑΡΙΔΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΚΑΙ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΤΣΑΝΗ

 

ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ  ΓΚΙΤΣΟΥ

Αγαπητοί φίλοι πολύτεκνοι,

Κυρίες και κύριοι,

Η σημερινή μας συγκέντρωση, έχει σκοπό την απόδοση ενός ελάχιστου «φόρου τιμής», στην ελληνική πολύτεκνη οικογένεια.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης αυτής, ο Σύλλογός μας, αποφάσισε την απονομή του επαίνου του Συλλόγου και ενός συμβολικού χρηματικού ποσού

α) στα νέα μέλη, που ανακηρύχθηκαν πολύτεκνοι και εγγράφησαν στο Σύλλογο το έτος 2018 λόγω απόκτησης του τέταρτου παιδιού τους και

β)  στα τέκνα των πολυτέκνων οικογενειών, που εισήχθησαν στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας τη χρονιά που πέρασε.

Αρχικά, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την παρουσία σας στην εκδήλωσή μας. Θα ήθελα όμως ιδιαίτερα να εκφράσω τις ευχαριστίες του Συλλόγου σε όλους όσους βοήθησαν για την πραγματοποίηση της σημερινής εκδήλωσης και ιδιαίτερα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου, που κατά καιρούς αποφάσισαν

α) να τελείται η γιορτή με τον τρόπο που βλέπετε, μακριά από κάποια «ψυχρή» δημόσια αίθουσα,

β) να αγοράζει και να διανέμει δωρεάν προϊόντα σε όλα τα μέλη του Συλλόγου, χωρίς όρια οικογενειακού εισοδήματος και μάλιστα για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, υποκαθιστώντας με τον τρόπο αυτό την ανυπαρξία του Κράτους από το 2013 και

γ) να μην καλούνται στην εκδήλωσή μας οι Βουλευτές του Νομού μας, οι οποίοι όλα τα τελευταία χρόνια έχουν ψηφίσει και λάβει σφαγιαστικές αποφάσεις σε βάρος του πολυτεκνικού κόσμου της χώρας μας.

Σχετικά με τη σημερινή γιορτή, ο Σύλλογός μας,

α) συγχαίρει τα τέκνα των πολυτέκνων οικογενειών, που παρά τα γνωστά σε όλους προβλήματα της σημερινής εποχής, σε συνδυασμό με τα επιπλέον προβλήματα μιας πολύτεκνης οικογένειας, πέτυχαν την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας και τους εύχεται καλή σταδιοδρομία και πολυτεκνία στη ζωή τους,

β) συγχαίρει τις οικογένειες που ανακηρύχθηκαν πολύτεκνες το έτος 2018, αυτούς τους σύγχρονους ήρωες, που μέσα στις δυσκολίες της σημερινής ζωής, συνεχίζουν το θεάρεστο έργο της πολυτεκνίας και της προσπάθειας για την επίλυση του δημογραφικού προβλήματος της Χώρας  και εύχεται στους νέους πολύτεκνους υγεία και ευτυχία.

Μάλιστα, οφείλω να τονίσω ότι στατιστικά υπήρξε μείωση στα παιδιά που πέτυχαν στα ΑΕΙ και ΤΕΙ (είκοσι συνολικά έναντι 24 πέρυσι),  ενώ οι νέες πολύτεκνες οικογένειες (5 συνολικά) είναι κατά πολύ περισσότερες από τον περυσινό αριθμό (μόλις 2).

Συνεχίζοντας, θα ήθελα να τονίσω ορισμένα πράγματα, γύρω από το μεγαλύτερο εθνικό μας πρόβλημα, το δημογραφικό.

Είναι γεγονός ότι η ελληνική Πολιτεία θεωρεί το οικονομικό,  ως το μεγαλύτερο εθνικό πρόβλημα της χώρας. Λάθος πολύ μεγάλο, κατά την ταπεινή μας άποψη. Εμείς υποστηρίζουμε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας είναι το δημογραφικό, για το οποίο η ελληνική πολιτεία δεν καταβάλει καμία απολύτως προσπάθεια, ειδικά για ένα θέμα που αφορά την προστασία και επιβίωση του ιδίου του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ.

Σχετικά με τις γεννήσεις στην Ελλάδα, έχουμε τα ακόλουθα στοιχεία :

α) Το 1980, ο δείκτης γεννήσεως (μέσος αριθμός παιδιών ανά γυναίκα), ήταν 2,3 παιδιά. Τα τελευταία χρόνια έχει μειωθεί δραματικά  και έχει φθάσει σε 1,1 παιδιά ανά γυναίκα και βαίνει διαρκώς μειούμενος. Αν μάλιστα, συνυπολογίσουμε τις γεννήσεις των αλλοδαπών που κατέκλυσαν πλέον και διαβιούν στη χώρα μας, ο μέσος όρος πέφτει δυστυχώς κάτω από το 1 παιδί ανά οικογένεια. Όμως, για να διατηρηθεί σταθερός ο πληθυσμός της Ελλάδος, θα πρέπει ο μέσος όρος να βρίσκεται τουλάχιστον στα δύο (2) παιδιά ανά οικογένεια.

β) το έτος 1995, ήταν η τελευταία φορά που οι γεννήσεις στην Ελλάδα ήταν περισσότερες από τους θανάτους. Το 1996,  για πρώτη φορά οι θάνατοι ξεπέρασαν τις γεννήσεις. Το ίδιο συνεχίζει να συμβαίνει μέχρι και σήμερα. Το έτος 2016, στο Νομό Καστοριάς οι γεννήσεις ήταν 312 και οι θάνατοι 543. Σε επίπεδο Δυτικής Μακεδονίας οι γεννήσεις ήταν 1995 και οι θάνατοι 3.216 (δηλαδή 1.221 θάνατοι περισσότεροι από τις γεννήσεις). Δυστυχώς τη χρονιά που πέρασε, οι θάνατοι υπερτερούν των γεννήσεων κατά 33.653, γεγονός που σημαίνει ότι κάθε χρόνο χάνουμε μια  ολόκληρη πόλη με πληθυσμό 35.000 κατοίκους, δηλαδή δύο (2) Καστοριάς κάθε χρόνο. Πρόκειται για μια πραγματική γενοκτονία.

γ) το έτος 2050, υπολογίζεται ότι στην Ελλάδα θα κατοικούν λιγότεροι από 8.000.000 έλληνες και πιθανόν να είναι μειοψηφία σε σχέση με το συνολικό πληθυσμό της χώρας.

Έχοντας λοιπόν ως δεδομένα τα παραπάνω στατιστικά στοιχεία, ερχόμαστε να εξετάσουμε τον τρόπο με τον οποίο η ελληνική πολιτεία αντιμετωπίζει το θέμα αυτό. Παρά τις συνεχείς υποσχέσεις και δεσμεύσεις για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος, από όλες τις κυβερνήσεις, έχουν γίνει ελάχιστα βήματα προς την κατεύθυνση αυτή. Απεναντίας, όλες οι κυβερνήσεις από το έτος 2010 και μετέπειτα, έλαβαν σωρεία μέτρων κατά των πολυτέκνων οικογενειών. Ενδεικτικά αναφέρω :

Την κατάργηση των πολυτεκνικών επιδομάτων και της ισόβιας σύνταξης, όπως τα γνωρίζαμε εδώ και δεκαετίες,

Την κατάργηση του επιδόματος γάμου και τη μείωση των επιδομάτων τέκνων,

Την κατάργηση της δωρεάν χορήγησης προϊόντων στις πολύτεκνες οικογένειες,

Την κατάργηση του διορισμού των πολυτέκνων εκπαιδευτικών,

Τη μείωση του ποσοστού προσλήψεων πολυτέκνων μέσω του ΑΣΕΠ από 20% σε 15%,

Την κατάργηση ποσοστού 10% για την εισαγωγή πολυτέκνων στις Πυροσβεστικές Σχολές,

Την κατάργηση των ελεύθερων μεταγραφών των πολυτέκνων φοιτητών (γονέων και τέκνων) και

Την κατάργηση της εφάπαξ καταβολής ποσού 2.000 ευρώ, για τη γέννηση κάθε παιδιού από το τρίτο και μετά.

Ενώ, από την άλλη πλευρά έλαβαν αποφάσεις βαρύτατης  και άδικης φορολόγησης των πολυτέκνων, όπως :

Tην επιβολή εισφορά αλληλεγγύης και φόρου ιδιοκτησίας, με αποτέλεσμα να πληρώνουν τα ίδια ποσά ένας πολύτεκνος και έναν άγαμος,

Την επιβολή φόρου πολυτελείας στους πολυτέκνους που έχουν αυτοκίνητα άνω των 1928 κ.ε., ενώ η ελληνική πολιτεία είχε θεσπίσει αφορολόγητα κίνητρα στους πολυτέκνους,

Τη φορολόγηση των πολυτέκνων, όπως και οι άγαμοι και χωρίς να υπολογίζονται παιδιά, τα οποία πλέον αποτελούν τεκμήριο

Επιβλήθηκε φόρος χαρτοσήμου στα πολυτεκνικά επιδόματα (για όσους τυχόν τα παίρνουν ακόμη), ενώ τέλος

Μειώθηκαν σημαντικά οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των πολυτέκνων

Αυτοί είναι μάλιστα και οι λόγοι, για τους οποίους ο Σύλλογός μας, ίσως ο μοναδικός σε όλη τη χώρα, δεν καλεί πλέον τους Βουλευτές του Νομού σε καμία από τις εκδηλώσεις του.

Ακόμη, θα πρέπει να μας προβληματίσει ιδιαίτερα το γεγονός ότι οι οικονομικοί αλλοδαποί μετανάστες, λαθραίοι και μη, που διαβιούν στην Ελλάδα, αποκτούν παιδιά με ρυθμούς ασύλληπτους για την ελληνική κοινωνία. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό, ότι σε πολλές σχολικές μονάδες και ιδιαίτερα στα μεγάλα αστικά κέντρα, ήδη οι αλλοδαποί μαθητές αποτελούν πλειοψηφία έναντι των Ελλήνων μαθητών. Οι προβλέψεις είναι δραματικές. Προβλέπεται η σταδιακή αντικατάσταση του ελληνικού πληθυσμού από την πατρίδα μας, με μουσουλμανικό στοιχείο. Πρόκειται για ένα οργανωμένο σχέδιο, που διώχνει τα Ελληνόπουλα από αυτόν τον ευλογημένο τόπο και φέρνει αλλόθρησκους και αλλόδοξους.

Η λύση του προβλήματος είναι απλή.   Ας ρίξουμε μια ματιά, στον τρόπο με τον οποίο τα ευρωπαϊκά κράτη έλυσαν το αντίστοιχο δημογραφικό τους πρόβλημα και ας τον ακολουθήσουμε. Χρειάζεται η λήψη γενναίων μέτρων από την ελληνική πλευρά,  με πρώτα βήματα την ουσιαστική λειτουργία της Διακομματικής Επιτροπής που συνεστήθη πρόσφατα από τη σημερινή κυβέρνηση. Η οποία θα μπορούσε να λάβει ως «οδηγό» το πόρισμα της Διακομματικής Επιτροπής, που είχε συσταθεί το 1993 (το πόρισμα της οποίας παρέμεινε στα συρτάρια της τότε Κυβέρνησης). Ενδεικτικά αναφέρω μερικά μέτρα :

Την επανα – θεσμοθέτηση του αφορολογήτου ποσού που ίσχυε επί δεκαετίες για τους πολυτέκνους,

Την επανα – θεσμοθέτηση των πολυτεκνικών επιδομάτων (χωρίς όριο εισοδήματος) και της ισόβιας σύνταξης,

Την επαναφορά του ποσοστού 20% στις προσλήψεις των πολυτέκνων σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες,

Την καθιέρωση ελεύθερων μετεγγραφών για όλους τους πολυτέκνους φοιτητές (παιδιά και γονείς), στον τόπο κατοικίας τους ή στον πλησιέστερο, όπως ίσχυε επί δεκαετίες και

Την επαναφορά της καταβολής επιδόματος 2.000 ευρώ για τη γέννηση κάθε παιδιού πέραν του τρίτου.

Ειδικά, για το τελευταίο επίδομα, με νόμο που ψήφισε η ελληνική πολιτεία το έτος 2017, η δυνατότητα καταβολής του περιήλθε πλέον στους Δήμους. Καλούμε λοιπόν όλους τους Δημάρχους του Νομού Καστοριάς, να εξετάσουν το θέμα αυτό, ως ένα θετικό βήμα και ουσιαστική συμβολή για την επίλυση του δημογραφικού προβλήματος.

Τον περασμένο Οκτώβριο, διενεργήθηκε στη Θεσσαλονίκη διεθνές συνέδριο, με πρωτοβουλία της  ΑΣΠΕ και του Συλλόγου Πολυτέκνων Θεσσαλονίκης «ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΠΑΝΤΕΣ». Το θέμα του συνεδρίου ήταν «Δημογραφικό : Η αθέατη γενοκτονία της Ελλάδος». Στο συνέδριο αυτό, οι ομιλητές (κορυφαίοι στη χώρα μας), αναφέρθηκαν διεξοδικά στο μεγαλύτερο εθνικό πρόβλημα της χώρας. Παρουσίασαν στοιχεία και προτάσεις που μπορούν να αποτελέσουν οδηγό για τη Διακομματική Επιτροπή, που ανέφερα παραπάνω. Δεν ελπίζω όμως ότι θα συμβεί κάτι τέτοιο. Τη σημερινή κυβέρνηση το μόνο που την απασχολεί είναι οι αριθμοί και ο «τελικός λογαριασμός» που πρέπει να βγει θετικός. Είναι όμως γνωστή σε όλους η λαϊκή ρήση «ότι όπου ευημερούν οι αριθμοί, δυστυχούν οι άνθρωποι», με κύριο παράδειγμα τη  σημερινή Ελλάδα.

Η Ελλάδα, μαστίζεται σήμερα από φτώχεια και ανεργία, σε εξωφρενικά ποσοστά. Οι νέοι, αναγκάζονται να μεταναστεύσουν. Ήδη, ο αριθμός αυτών που έχουν φύγει στο εξωτερικό ξεπέρασε τις 500.000, δηλαδή ποσοστό 5% του πληθυσμού της χώρας. Ποσοστό που αφορά αποκλειστικά πτυχιούχους επιστήμονες, τους οποίους σπούδασε  το ελληνικό κράτος και οι οικογένειές τους. Εγκατέλειψαν τη χώρα για να βρουν εργασία σε άλλες χώρες. Και δυστυχώς οι άνθρωποι αυτοί είναι νέοι, σε ηλικία δημιουργίας οικογένειας και απόκτησης τέκνων. Είναι μάλιστα πολύ πιθανόν να δημιουργήσουν οικογένειες και να αποκτήσουν παιδιά στην αλλοδαπή.

Όμως η Ελλάδα μας, πρέπει να ζήσει και θα  ζήσει, άσχετα από το «ξεπούλημα» της χώρας από τις κυβερνήσεις των μνημονίων. Μη σκύβετε λοιπόν το κεφάλι, σε όλους αυτούς τους πολιτικούς που «εξευτέλισαν» την Ελλάδα σε διεθνές επίπεδο και συνεχίστε τον αγώνα σας. Άλλωστε οι πολύτεκνοι γνωρίζουμε από προβλήματα. Με αυτά πολεμούμε καθημερινά και ο πλούτος μας είναι τα ίδια μας τα παιδιά.

Εύχομαι καλή και ευτυχισμένη χρονιά, με υγεία και ευτυχία για όλους. Θα κλείσω με την πρωτοχρονιάτικη ευχή του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος εύχεται για το λαό του «Να δούμε, να γεννιούνται παιδιά!».

Σας ευχαριστώ!

 

 

περισσότερα
Back to top button