ΕκδηλώσειςΕλλάδαΚαστοριά

Πενηνταμελής αντιπροσωπεία από τη Μεθώνη μαζί με τον δήμαρχο, έρχονται στα Ραγκουτσάρια για «Του κουτρούλη τον γάμο»

Για την Καστοριά ετοιμάζεται 50μελής αντιπροσωπεία του Πολιτιστικού Συλλόγου Μεθώνης το τριήμερο 6-8 Ιανουαρίου 2018, όπου θα μετέχει στις εκεί γιορτές «Ραγκουτσάρια», παρουσιάζοντας το τοπικό έθιμο – δρώμενο, αλλά πανελλήνια γνωστό σαν φράση «Του κουτρούλη ο γάμος».

Τα «Ραγκουτσάρια», όπως ονομάζονται τα καστοριανά καρναβάλια γιορτάζονται κάθε χρόνο, από τις 6 μέχρι τις 8 Ιανουαρίου και αποτελούν αναβίωση των αρχαίων διονυσιακών τελετών, που γίνονταν από αρχαιοτάτων χρόνων προς τιμήν της φύσης, που θα αναγεννηθεί την Άνοιξη.

Στην Καστοριά ο Σύλλογος της Μεθώνης συνεργάζεται με τον εκεί Πολιτιστικό Σύλλογο Καστοριάς «Αθανάσιος Χριστόπουλος», όπου από κοινού θα συμμετέχουν με το συγκεκριμένο θέμα στη μεγάλη παρέλαση της Δευτέρας 8/1, αλλά θα είναι μαζί και στα μπουλούκια, που βγαίνουν στους δρόμους και διασκεδάζουν τα δύο προηγούμενα βράδια με τη συνοδεία ορχήστρας χάλκινων.

Βέβαια, οι δύο Σύλλογοι θα γλεντήσουν μαζί το βράδυ της Κυριακής με την παρουσίαση του «Γάμου του Κουτρούλη». Παρών στις εκδηλώσεις θα είναι και ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης, προσκεκλημένος από το Δήμο Καστοριάς.

Και όπως αναφέρουν οι Καστοριανοί, μετά από πολύ δουλειά ολόκληρο το χρόνο, την τριήμερη αυτή γιορτή, δεν κοιμάσαι, είσαι μεταμφιεσμένος, χορεύεις πολύ και πίνεις ένα ποτηράκι παραπάνω.

gargalianoionline.gr

https://www.youtube.com/watch?v=JBjuH94MYxs

περισσότερα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button