Ελλάδα

Σούπα λαχανικών και μυρωδικών βελουτέ

Υλικά συνταγής

  • αρακάς: 1/2 κιλό
  • κολοκυθάκια πράσινα: 250 γρ.
  • σπαράγγια: 250 γρ.
  • φρέσκα μυρωδικά (δυόσμος, μαϊντανός, άνηθος): 3 κουταλιές, ψιλοκομμένα
  • κρεμμύδι: 1 ψιλοκομμένο
  • ζωμός λαχανικών: 5 φλιτζάνια
  • ζάχαρη: 1 κουταλάκι
  • κρέμα γάλακτος: light 250 ml
  • ροκφόρ: 100 γρ. λιωμένο
  • αλάτι: λίγο
  • πιπέρι: φρεσκοτριμμένο

 

Εκτέλεση συνταγής

  1. Καθαρίζετε τα κολοκυθάκια και τα σπαράγγια από τα σκληρά μέρη τους και τα κόβετε σε μικρά κομμάτια. Ζεσταίνετε το βούτυρο και σοτάρετε το κρεμμύδι, προσθέτετε τους κύβους των λαχανικών και τον αρακά και συνεχίζετε το σοτάρισμα για λίγο.
  2. Προσθέτετε το ζωμό, τη ζάχαρη, αφήνετε τη σούπα να πάρει βράση και κατόπιν συνεχίζετε το μαγείρεμα σε σιγανή φωτιά για 40΄. Πολτοποιείτε τη σούπα μαζί με τα φρέσκα μυρωδικά στο μπλέντερ και την ξαναβάζετε στην κατσαρόλα.
  3. Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, το ροκφόρ και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε. Ξαναζεσταίνετε σε πολύ σιγανή φωτιά και σερβίρετε με πιπέρι φρεσκοτριμμένο.

Mix & Match

Τούτη η αρωματική, βελούδινη σουπίτσα, που ενδυναμώνεται ακόμα περισσότερο με το πιπεράτο ροκφόρ, θέλει για συντροφιά ένα αρωματικό και παράλληλα λιπαρό κρασί. Αν επιμένετε στον ελληνικό αμπελώνα, δοκιμάστε για αλλαγή ένα κρητικό Πλυτό κι αν πάλι προτιμάτε μια διεθνή ποικιλία, τότε καλή λύση θα ήταν ένα Gewurztraminer.

icookgreek.com

περισσότερα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button