Ελλάδα

Σαλάτα με μοβ λάχανο, παντζάρι τουρσί και μήλο

Υλικά συνταγής

  • 1 μοβ λάχανο, καθαρισμένο
  • 100 γρ. παντζάρια τουρσί, στραγγισμένα (ή 1 μέτριο, ωμό, καθαρισμένο)
  • 1 κόκκινο ή πράσινο μήλο
  • 50 γρ. καρυδόψιχα χοντροκομμένη
  • λίγο φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Για τη βινεγκρέτ
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2-3 κουταλιές της σούπας ξίδι λευκό
  • 1/3 σκόρδο αποξηραμένο σε σκόνη (προαιρετικά)
  • λίγο αλάτι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ψιλοκόβετε το λάχανο, κόβετε σε φετάκια το μήλο και σε κύβους ή μπαστουνάκια το παντζάρι (ή το τρίβετε στον τρίφτη, αν χρησιμοποιήσετε ωμό και το αφήνετε να στραγγίσει).
  2. Ρίχνετε όλα τα υλικά σε σαλατιέρα. Προσθέτετε την καρυδόψιχα και ανακατεύετε.
  3. Χτυπάτε στο μπλέντερ ή σε σέικερ τα υλικά της σάλτσας και περιχύνετε τη σαλάτα. Πασπαλίζετε με το μαϊντανό, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.
 Συμβουλή

Χρησιμοποιήστε το ξίδι με προσοχή στη σάλτσα αν έχετε βάλει παντζάρια τουρσί που περιέχουν ξίδι και αυτά.

icookgreek.com

περισσότερα
Back to top button