Κόσμος

Η πρωτοχρονιάτικη συναυλία της Βιέννης υπό την μπαγκέτα του Ρικάρντο Μούτι

Πιστή στο εορταστικό ραντεβού της, η δημόσια ραδιοτηλεόραση μεταδίδει και φέτος ανήμερα την Πρωτοχρονιά, Δευτέρα 1η Ιανουαρίου 2018, στις 12:15, την καθιερωμένη Πρωτοχρονιάτικη Συναυλία της Βιέννης, σε απευθείας σύνδεση με την αυστριακή πρωτεύουσα.

Ειδικότερα, οι τηλεθεατές της ΕΡΤ1 και της ΕΡΤHD, καθώς και οι ακροατές του Τρίτου Προγράμματος έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν το μοναδικό αυτό εορταστικό μουσικό πρόγραμμα, που μεταδίδεται σε ολόκληρο τον κόσμο ταυτόχρονα με άλλους τουλάχιστον 90 τηλεοπτικούς και πάνω από 300 ραδιοφωνικούς σταθμούς.

Για πέμπτη φορά -οι προηγούμενες ήταν το 1993, το 1997, το 2000 και το 2004- στη μακρόχρονη καλλιτεχνική σταδιοδρομία του, ο σπουδαίος Ιταλός μαέστρος Ρικάρντο Μούτι θα διευθύνει τη Φιλαρμονική Ορχήστρα της Βιέννης, της οποίας είναι επίτιμο μέλος, στην παραδοσιακή Πρωτοχρονιάτικη Συναυλία.

Στη «χρυσοποίκιλτη αίθουσα» του Μεγάρου των Φίλων της Μουσικής στην αυστριακή πρωτεύουσα, η διάσημη ορχήστρα θα ερμηνεύσει έργα του Γιόχαν Στράους πατέρα, του Γιόχαν Στράους υιού, του Γιόζεφ Στράους, του Φραντς φον Σουπέ και του Αλφόνς Τσιμπούλκα.

Οι σκηνές του μπαλέτου έχουν γυριστεί στη Βιέννη σε δύο τοποθεσίες που σηματοδοτούν τα 100 χρόνια από τον θάνατο του περίφημου Αυστριακού αρχιτέκτονα Ότο Βάγκνερ.

Τη συναυλία παρουσιάζει ο Μιχάλης Μεσσήνης.

ΑΠΕ

περισσότερα
Back to top button