Καστοριά

Η Νάνσυ Χατζή προτείνει: «Ρώσικα λαϊκά παραμύθια»

Για τους λάτρεις των παραμυθιών είναι αυτό το βιβλίο. Τα «Ρώσικα λαϊκά παραμύθια»: που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Γνώση, αποθησαυρίζουν εφτά γνωστά ρώσικα παραμύθια και ζωντανεύουν τη ρώσικη λαϊκή παράδοση
Οι ιστορίες που θα διαβάσετε αφηγούνται περιπέτειες τσάρων και φυσικά περιπέτειες ζώων που ζωντανεύουν. Στα παραμύθια αυτά κυριαρχεί το εξωπραγματικό στοιχείο με αρκετές δόσεις μαγείας και φυσικά ανατροπής. Και μέσα θα βρει ο αναγνώστης γνωστά επαναλαμβανόμενα μοτίβα που συναντά κανείς στην ελληνική παράδοση και τα δημοτικά τραγούδια, όπως την εμφάνιση του αριθμού τρία και εφτά, τα προσωποποιημένα ζώα που δίνουν λύσεις, μαγικά πουλιά και πολλά άλλα. Ενώ η δική τους κακιά μάγισσα, η Μπάμπα Γιάγκα θα μείνει σίγουρα στο μυαλό των παιδιών.
Η έκδοση είναι εξαιρετικά φροντισμένη με σκληρό εξώφυλλο και εσωτερικά σκληρό γυαλιστερό χαρτί. Οι 142 σελίδες του βιβλίου είναι κυριολεκτικά ένα έργο τέχνης. Τα παραμύθια εικονογραφεί ο Ιβάν Μπιλίμπιν με χαρακτηριστικές εικόνες από τη ρώσικη παράδοση. Το βιβλίο διαβάζετε ευχάριστα και από ενήλικες λάτρεις των παραμυθιών και σίγουρα είναι ένα μαγευτικό ταξίδι στη Ρωσία και την πλούσια λαϊκή της παράδοση.
 τη μετάφραση του κειμένου έχει επιμεληθεί ο Ανδρέας Μπάμπαλης.

vivlioparousiasi.gr

 

περισσότερα
Back to top button