ΓούναΚαστοριά

Γιάννης Κορεντσίδης: Στόχος η δημιουργία ενός τρίτου εκθεσιακού γεγονότος στο Κέντρο Γούνας Δυτικής Μακεδονίας (συνέντευξη)

Να εκμεταλλευτούμε το Κέντρο Γούνας υλοποιώντας πολλά εκθεσιακά γεγονότα 

Της Δώρας Κωτσοπούλου

Σε μια σειρά θεμάτων που  αφοράν  την γουνοποιία  και τις δυσκολίες που βιώνει ο γουνοποιητικός κλάδος και οι επιχειρήσεις, αναφέρθηκε στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στη εφημερίδα ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς Ο Προφήτης Ηλίας κ. Γιάννης Κορεντσίδης.

Ο πρόεδρος  γνωρίζει την  τραγική κατάσταση που έχει περιέλθει ο κλάδος, όντας ο ίδιος γουνοποιός και προσπαθεί με χαμηλούς πάντα τόνους, αλλά με αργά και σταθερά βήματα μέσα από τον προεδρικό θώκο του συνδέσμου μαζί με το ΔΣ,  να υλοποιούν δράσεις που στόχο έχουν να στηρίξουν τους Έλληνες  γουνοποιούς. «Αν υπάρχει το περιθώριο θα κάνουμε και  κάτι παραπάνω», λέει χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κορεντσίδης αναφέρθηκε και για την συνεργασία του Συνδέσμου με την Κίνα που  επικυρώθηκε με την υπογραφή του μνημονίου με το Ελληνοκινεζικό Επιμελητήριο στο πλαίσιο της ΔΕΘ. «Τα τελευταία χρόνια προσπαθούμε να βρούμε τρόπους με τους οποίους θέλουμε να εισχωρήσουμε στην τεράστια αυτή αγορά», επισήμανε , για να προσθέσει «Αν δεν αλλάξουμε εμείς οι ίδιοι τη «φιλοσοφία μας», δεν υπάρχει κάποια άλλη αγορά η οποία θα μπορεί να απορροφήσει την παραγωγή αυτή που κάνουμε αυτή τη στιγμή σε Καστοριά και Σιάτιστα».

Να ξεκινήσουμε με το 2ο Fur Shopping Festival. Πώς πήγαν  οι πωλήσεις, μιας και την πίτα φέτος την διεκδικούσαν  περισσότεροι έκθετες; Υπήρχε μεγαλύτερη κινητικότητα;

Κ. Κωτσοπούλου, να θυμίσουμε  ότι μιλάμε για ένα γεγονός το οποίο έγινε για πρώτη φορά πέρυσι το Νοέμβριο και επαναλήφθηκε φέτος για δεύτερη φορά. Είναι ένα καινούριο εκθεσιακό γεγονός το οποίο τείνει να γίνει θεσμός, και το λέω αυτό γιατί μετά από την περσινή επιτυχία φέτος είχαμε την τιμή να συμμετέχουν 103 επιχειρήσεις, από τις οποίες οι περισσότερες είναι αμιγώς γουνοποιητικές επιχειρήσεις. Δε συμμετέχουν επιχειρήσεις με πρώτες ύλες ή άλλα παρεμφερή υλικά που έχουν να κάνουν με τον κλάδο της γούνας. Αναλογιζόμενοι πάντα τις καταστάσεις και τις συνθήκες που επικρατούν στον τομέα της γούνας παγκοσμίως, επιπλέον  γνωρίζοντας και  τη γενική κρίση που υπάρχει, αλλά και  ότι μια καλοκαιρινή σεζόν πήγε πάρα πολύ άσχημα, την κρίση που βιώνουμε στον κλάδο της γούνας και συνεχίζεται για τρίτη χρονιά, όλα αυτά συνηγορούν στο συμπέρασμα ότι το 2ο Fur Shopping Festival με την επισκεψιμότητα  των 377 εμπορικών  επισκεπτών (σε αντίθεση με τους 264 που είχαμε πέρυσι), με την αύξηση από πλευράς συμμετοχών εκθετών, την αύξηση των πωλήσεων τεμαχίων περίπου 10%  (αν υπολογίζουμε και τα εμπορεύματα που πουλήθηκαν εκτός του εκθεσιακού κέντρου), συν το ότι μια ολόκληρη περιοχή είχε την ευκαιρία να έχει μια οικονομική και κοινωνική άνθιση για ένα τριήμερο με ένα πολύ μικρό κόστος, νομίζω ότι ήταν επιτυχημένο.

Είπατε ότι  εδώ και τρεις χρονιές βιώνουμε  οικονομική κρίση. Εσείς ως πρόεδρος, τι κινήσεις σκέφτεστε να κάνετε; Καθότι και η αγορά της Ρωσίας έχει κλείσει.

Δεν θα πω ότι η αγορά της Ρωσία  έχει κλείσει, είναι η αγορά που…

Όλη η συνέντευξη στο kastoria365.gr

 

 

 

 

περισσότερα
Back to top button