Κόσμος

Χιλιάδες πιστοί προσεύχονται στο Τείχος των Δακρύων για να βρέξει

Την ώρα που το Ισραήλ διανύει τον 5ο συνεχόμενο χειμώνα ξηρασίας, χιλιάδες Εβραίοι συγκεντρώθηκαν την Πέμπτη στο Τείχος των Δακρύων, στην Ιερουσαλήμ για να προσευχηθούν όλοι μαζί ώστε να βρέξει.

Η ξηρασία των τεσσάρων ετών έχει επιβαρύνει πολύ τις μονάδες αφαλάτωσης και βιολογικής επεξεργασίας λυμάτων, έπιασε απροετοίμαστη την κυβέρνηση και πλήττει ιδίως τους αγρότες.   Καθώς η τεχνολογία φαίνεται να μην μπορεί να λύσει το πρόβλημα, ο υπουργός Γεωργίας του Ισραήλ, Ούρι Άριελ κάλεσε τους πιστούς να προσευχηθούν.

Μάλιστα, μιλώντας στο δημόσιο ραδιόφωνο εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι «η προσευχή μπορεί να βοηθήσει». Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών και οι δύο μεγάλοι ραβίνοι του Ισραήλ: ο Νταβίντ Λο των Ασκεναζιτών και ο Γιτζχάκ Γιόσεφ των Σεφαραδιτών.

Πρόσφατα, η μετεωρολογική υπηρεσία του Ισραήλ προέβλεψε ότι και ο φετινός χειμώνας θα είναι ιδιαίτερα ξηρός.

Τον περασμένο Μάρτιο, το επίπεδο της λίμνης Τιβεριάδας, του βασικού ταμιευτήρα γλυκού νερού στο Ισραήλ, έφτασε στο χαμηλότερο σημείο του εδώ και έναν αιώνα.

Χάρη όμως στα εργοστάσια αφαλάτωσης η χώρα έχει γλιτώσει μέχρι στιγμής από τις διακοπές στην υδροδότηση. Τα τρία τέταρτα του πόσιμου νερού που καταναλώνουν τα νοικοκυριά προέρχονται από αυτές τις μονάδες.

AΠΕ

περισσότερα
Back to top button