Ελλάδα

Αγωγή ο σκηνοθέτης Σμαραγδής εναντίον κριτικών

Επειδή αποτίμησαν αρνητικά την ταινία του για τον Καζαντζάκη

«Επειδή το πράγμα βγήκε εκτός ορίων είμαι αποφασισμένος να κινηθώ δικαστικά ενάντια σε όλους αυτούς που “καθάρισαν” εμένα και την ταινία, αλλά και τους συνεργάτες μου. Στη χυδαιότητα απαντάμε δικαστικά. Tα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα πάνε στην “Ελπίδα” για τα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο».

Αυτό είπε σήμερα Παρασκευή μεσημέρι στο «Star» ο σκηνοθέτης κ. Γιάννης Σμαραγδής, αναφερόμενος σε κριτικούς που επέκριναν την τελευταία του ταινία με θέμα το συγγραφέας Νίκο Καζαντζάκη.

Άλλα σημεία της συνέντευξης:

  • «Γνωρίζω ότι πριν μπουν μέσα οι κριτικοί κινηματογράφου είπαν “τώρα θα μπούμε να λιώσουμε τον Σμαραγδή”. H φατρία του ελληνικού κινηματογράφου που λάσπωσε την ταινία από πρόθεση έχουν κακές ψυχές. Στην Κρήτη το λέμε “κακοψυχιά”. Ξεπεράστηκε το μέτρο, φτάσαμε σε καταστάσεις μεγάλης χυδαιότητας»
  • «Αντιπροσωπεύουν την αισθητική της “ξυρισμένης μασχάλης” που σημαίνει ότι δεν αντιπροσωπεύουν τον πολιτισμό που μας γέννησε και το φως αλλά τα σκοτάδια»
  • «Πρέπει να τελειώσουμε μ΄ αυτά. Αυτοί που έπραξαν το κακό πρέπει να λογοδοτήσουν, είτε προσωπικά, είτε ορισμένα σάιτ, που αποκρύπτουν ανθρώπους από πίσω»
  • «Η κριτική είναι αποδεκτή,  αλλά εδώ μιλάμε για “ύβρη”, για πρόθεση να σπιλωθώ επίτηδες. Το κακό που κάνουν σ΄ αυτούς επιστρέφει».

 athensvoice.gr 

 

https://www.youtube.com/watch?v=y9tEpns7w74

 

 

 

περισσότερα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button